Annonse


OS X fra Mac i beta

Ikke alle Mac-maskiner vil ha mulighet til å installere betaversjonen. For det første må maskinen være utstyrt med minst 128 megabyte internminne, i følge Apple sin hjemmeside.

De første modellene av Imac ble levert med 32 megabyte internminne, og for å teste OS X må du derfor oppgradere maskinen kraftig.

Det er også en forutsetning at du allerede har installert OS 9.04, dersom du skal benytte eldre applikasjoner.

Vakker og solid

Trass i sine ulemper er det mange gode nyheter for en Mac-entusiast. Det har et svært vakkert utseende på overflaten, et solid brukergrensesnitt, og har ikke minst hurtig og stabilt, noe som ikke har kjennetegnet Mac i alle sin tid.

Annonse


Det vakre brukergrensesnittet kalt Aqua er bygget på Unix, og der med på å sikre stabiliteten. Kjernen i OS X, et Apples operativsystem Darwin, som er åpen kildekode. Operativsystemet integrerer teknologier fra Mac 3.0 kjernen og BSD Unix operativsystem.

Avansert

Det nye operativsystemet innlemmer også et avansert virtuelt minnesystem, som automatisk allokerer minnet som er nødvendig for en gitt applikasjon, og gir samtidig støtte for andre prosesser samtidig på operativsystemnivå.

Men uansett er OS X ikke noe mer enn en betaversjon av det kommende operativsystemet, og kan derfor innholde irriterende småfeil.

Ytterligere informasjons om OS X finner du på Apples hjemmeside.