Deskill

Annonse


Nettfrykt for kort-misbruk

DeskillTross at 95 prosent opplyser at de frykter misbruk ser ikke det ut til å sette en stopper for handlelyst eller jakt etter informasjoninformasjons, viser studien fra Andersen Consulting Institute for Strategic Change og Owen School of Business ved Vanderbilt University.

Selv om kun 28 prosent sier de kan tenke seg å oppgi kredittkortinformasjon på nettet, opplyser 62 prosent at de har gjort det. Forskerne kaller dette spriket “en skjult villighet til å gi fra seg informasjon på nettet,” skriver Reuters.

De flittigste nettbrukerne gir hyppigere fra seg informasjon, viser studien, men det er stor forskjell på villighet og type informasjon. Ikke overraskende er kredittkortinformasjon og personnumre det som bekymrer nettbrukerne mest.

Medisinsk informasjon oppfattes som langt mindre farlig å oppgi på nettet enn finansiell informasjon, viser studien.

Annonse


De aller fleste av nettbrukerne har ikke noe mot at bevegelsene deres på nettet blir sporet, men de setter ned foten når det gjelder å overvåke aktivitetene deres – såsom kjøp og nedlastinger.

(Origo)

Annonse