Annonse


Nye snertne franske modeller

Alcatel lanserer hele 9 nye mobiltelefoner med modellbetegnelser fra 300 til 702. Fire av telefonene er i 300-serien, tre i 500-serien og to i 700-serien.

Starttelefon

300-serien er en typisk begynnertelefon. Den enkleste modellen (300) er en ren starttelefon uten WAP. 301 har WAP, men er elles lik 300. 302 og 303 har samme innmat som 301, men gir i tillegg mulighet for å bytte deksler. Telefonene er utstyrt med en 3-veis ”joystick” som gjør det enkelt å manøvrere i menyen.

Profftelefon

500-serien er en telefon med noe mer funksjonalitet. Telefonen ser bedre ut, med en del detaljer i metall, og 5-veis ”joystick”. Denne telefonen mangler imidlertid IrDA, noe vi ellers regner som en selvfølge på profftelefoner.

Bakgrunnen er at Alcatel i stedet vil satse på Bluetooth. 500-serien har riktig nok ikke dette innbygget. I stedet utvikler Alcatel nå et batteri der Bluetooth er integrert. Dette batteriet skal passe til 500-serien og være klart før jul.De tre modellene 500, 501 og 502 er henholdsvis uten WAP, med WAP og med WAP/GPRS.

Annonse
Toppmodellen

Helt på topp i Alcatels produktspekter ligger 700-serien. Denne kommer i to utgaver, 701 og 702. Begge har WAP, og 702 er i tillegg en GPRS-terminal. Disse telefonene har aktiv flipp (deksel over tastaturet) og er i tillegg mye mindre en sine allerede små kusiner.

Hele telefonen veier bare 88 gram, og blir dermed lettere enn Nokia 8850.

Forbedret meny

Alcatel har på sine nye telefoner gjort mye for å forbedre menyen. Et trykk på den nevnte ”joysticken” og menyen åpner seg. Deretter surfer du rundt ved å styre knappen opp og ned eller til sidene (kun opp og ned på 300-serien). Funksjonene velger du ved å trykke på ”joysticken”. Personlig finner jeg denne løsningen raskere og mer behagelig å bruke enn rulleknappene vi kjenner fra Nokia og Sony.

Betatest

Foreløpig er det noe uklart hvilke funksjoner som vil være tilgjengelig på de ulike modellene. Det som er klart er at den enkleste modellen (300) vil bli priset lavt og ha færre funksjoner enn modellene i toppskiktet. Wapland.no har fått hendene på et par beta-eksemplarer, og kommer tilbake med en foreløpig vurdering så snart telefonene er skikkelig prøvekjørt.

Her kan du se bilder av de ulike modellene: www.wapland.no/showArticle.php?articleId=1122.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse