Fiorina, Carleton S.

Annonse


En maskin, tre OS og 32 prosessorer!

Fiorina, Carleton S.Alltid på, er omkvedet i HP under jippoet i New York der den råeste HP-serveren ble rullet ut på scenen på et teppe av røyk. Serveren kjører selvsagt HPs unix-variant, men det er samtidig mulig å ha Windows NT og Linux i gang på maskinen. Alltid på-begrepet er et svar på HP-kundenes ønsker.

– I dag er IT-strategien til et selskap det samme som selskapets forretningsstrategi. Om IT-systemene går ned noen timer eller dager kan det være en katastrofe for en bedrift. Derfor ville vi lage en server som alltid er på, sa toppsjefen Carly Fiorina.

Alt kan byttes i fart

Og det mener hun de har klart. Superdome Solution er bygd opp av celler med fire og fire prosessorer. Dersom prosessorer eller hukommelse skal skiftes kan dette gjøres celle for celle, uten at serveren trenger å bli slått av. Men serveren er noe ganske mye mer enn kun en ny boks. HP tilbyr kunder å starte med litt kapasitet og øke denne etter hvert som behovet øker. Kort og greit vil HP plassere serveren fullt utrustet hos kundene og bare slå på mer kraft når kunden bestiller (og betaler) for dette.

Data som tjeneste

– Jeg tror IT-systemer vil bli en vare mer på linje med det å kjøpe strøm, telefoni eller vann. Du betaler for en tjeneste, ikke en boks, sier Fiorina.

Annonse


Visepresident Ann Livermore i HP sa under lanseringen av Superdome at HP er den eneste serverleverandøren som tilbyr kundene å kjøpe kapasitet når de har bruk for dette.

– Konseptet passer ypperlig til nye selskaper. Da kan serverkapasiteten øke med virksomhetens vekst. Vi har laget et prisprogram basert på dette konseptet. Det blir som med vannverket eller elektrisitetsverket, du betaler for det du bruker. Men denne filosofien vil ikke bare gjelde for Superdome, det vil bli innført for hele vår 9000-serie av servere, sa Livermore.

Innovasjon

Duane Zitzner, president i HPs Computing Systems forteller at det ligger masse innovative løsninger bak den nye serveren. En ny Asic (kundespesifisert integrert krets) med 24 millioner transistorer, 256 gigabyte arbeidshukommelse og klargjort for den kommende Intel-prosessoren IA-64, gjør at han mener det ikke er gjort noen kompromisser i utviklingen av den to meter høye maskinen.

– Med denne serveren har vi ledelsen i kappløpet for unix-servere, og vi stopper ikke der. Når konkurrentene kommer etter, vil vi ha gått videre med enda bedre maskiner, sier han og understreker at hele konseptet med å garantere at utstyret alltid virker er viktig.

– Dette handler ikke bare om ytelse. Kundene våre får en garanti om at vi jobber tett med dem for å levere den ytelsen som deres kunder skal ha til en hver tid, sier Duane.

Han skryter fælt av at HP har laget muligheter til virtuell partisjonering av diskene, i tillegg til tradisjonell hardware-partisjonering. Dette skal gjøre det mulig å kjøre en rekke ulike programvarer uavhengig av hverandre.

Den nye Superdome er rettet spesielt mot internettleverandører, i tillegg til at telebransjen er en klar målgruppe. 16 kunder har allerede boksen installert, deriblant Amazon.com, og 150 venter på levering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse