Annonse


Nokia med Linux-boks til hjemmet

Mobilselskapet har kommet med sitt første produkt i en storsatsing på nettverksprodukter for hjemmet. På torsdag lanserte selskapet sin Media Terminal basert på åpne standarder.

Nokia føyer seg inn i rekken av dem som nå satser på åpne standarder for håndholdte dingser. Den kommende terminalen er basert på Linux, er utstyrt med ed Mozilla nettleser, HTML-basert teknologi og Intels x86 maskinarkitektur. Intel har også deltatt i selve utviklingen av terminalen.

Spill og Internett til sofafolket

– Med Nokia Media Terminal får konsumenten tilgang til hele tilbudet av tjenester og informasjons direkte fra sofakroken, skriver selskapet i en pressemelding.

Foreløpig eksisterer kun en prototype av terminalen, som er utviklet av Nokia Home Communications, en enhet i selskapet som nylig ble dannet.

Annonse


Nokia Home Communications utvikler produkter og tjenester for hjemmemarkedet som er knyttet til det trådløse nettverket LAN.

Mener åpne standarder er nøkkel til suksess

Richard Nelger, produktsjef i Nokia Home Communications, sier i en kommentar, at markedet nå i stadig sterkere grad vil bli trukket mot IP-baserte åpne standarder. I følge Nelger vil dette være essensielt for å lykkes i dette markedet, noe som tydelig er ment som et stikk i siden til Sky, og andre som måtte baserer seg på proprietære standarder.

Media Terminal gir full internettilgang og nettjenester over TVs nettverk. Det vil være tilgjengelig for DVB kringkastnings nettverk, og det vil også bli tilgjengelige i en ADSL versjon.

Annonse