Annonse


Nytt liv for spillsuksesser

Tilleggspakken »The Sims: Livin´ It Up» er ventet 14. september, mens »Age of Empires II: The Conquerors Expansion» kommer til Norge dagen etterpå. Begge er sikre bestselgere.Livin it Up

I USA ble The Conquerors Expansion lansert sist i august. Da havnet spillpakken straks på tredjeplass på PC Datas bestselgerstatistikk i USA.

Øverst på listen ligger Diablo II, men de gamle traverne gjør det fortsatt bra: The Sims ligger på andreplass, og Age of Empires II er nummer åtte. Tilleggspakken til The Sims vil ventelig presse Diablo II lenger ned på listen.

1,8 millioner Sims

Tilleggspakken til The Sims har ulikt navn i Europa og USA. Der borte kalles den »Livin’ Large» (å leve på stor fot), mens her heter den »Livin´ It Up» (å få maksimalt ut av det).

Annonse


– Electronic Arts benytter ofte forskjellig navn i USA og Europa, sier Aimar Niedzwiedzki som er salgs- og markedskoordinator hos Electronic Arts Norway.Conquerors Expansion

– The Sims har hatt enorm suksess, og vi selger fortsatt mye. I første halvår var The Sims det overlegent mest solgte PC-spillet både i Norge, Norden og verden, – totalt 1,8 millioner eksemplarer. I Norge er det solgt 15 000, forteller Aimar Niedzwiedzki.

Populære tilleggspakker

– Niedzwiedzki er usikker på hvor mye tilleggspakken kommer til å selge: – I beste fall vil alle The Sims-spillerne skaffe seg det, men det er vel tvilsomt. Det er mer realistisk at mellom halvparten og en tredjedel vil kjøpe det, sier han.

John Häll, Microsofts nordiske spillsjef, fortalte nylig det var solgt 100 000 eksemplarer av Age of Empires II i Norden. Häll håper å selge 40 000 eksemplarer av tilleggspakken Conquerors Expansion.

The Sims on-line?

The Sims fra spillutvikleren Maxis, har truffet blink: – Både tenåringer og voksne elsker det, og forhandlerne forteller at jenter utgjør en tredjedel av kundene, sier Aimar Niedzwiedzki. Nå planlegger Electronic Arts å gå on-line med The Sims.

– Mennesker kan relatere seg til de hverdagslige karakterene i The Sims. Det er vanskeligere å få et forhold til dataspill, der handlingen er lagt til fremtiden (science fiction) eller til middelalderen (fantasy).

– Nå kommer det flere dataspill fra mer »normale verdener», sier Aimar Niedzwiedzki.

SimsVille neste år

Maxis som er mest kjent for klassikeren SimCity, lanserer neste år en kombinasjon av SimCity og The Sims.

Det nye spillet heter SimsVille. Du begynner med å bygge en by, for deretter å importere simmer fra The Sims. Karakterene blir påvirket av sin omgangskrets, og spillet begynner etter hvert å utvikle seg på egen hånd!

Red Alert 2 i oktober

Aimar Niedzwiedzki hos Electronic Arts Norway har også store forventninger til Command & Conquer Red Alert 2 som kommer i slutten av oktober. Red Alert 2 viderefører ideene fra det opprinnelige Command & Conquer, mens Tiberian Sun var science fiction.

Annonse