Annonse


Spill og data skal lukte

Først når PC-en blir utstyrt med en duftmaskin, kan vi virkelig snakke om MULTIMEDIA. Mange har tidligere prøvd å forbedre filmopplevelsen med duft.

Filmer med Odorama og Smell-O-Rama ble aldri noen suksess: Der måtte publikum skrape på tildelte duftkort, før de kunne lukte det samme som filmskuespillerne.

Digitaliserer duft

Duft og klikk kan bli en realitet når California-selskapet DigiScents neste år begynner å selge sin duftteknologi for PC-er. Denne uken kjøpte de opp den israelske konkurrenten SenseIT.

DigiScents har laget en database over dufter og hvordan de fremkalles med 128 basisdufter. Akkurat som primærfarger, kan noen få eteriske oljer blandes til mange forskjellige dufter.

Annonse
DigiScents-teknologien digitaliserer duften til en liten fil som knyttes til dataspill, filmer, musikk, e-post og nettsider.

Duftmaskin med patron

Duftfilene styrer iSmell Personal Scent Synthesizer, en liten boks som kobles til PC-en. Boksen som likner en blomstervase, inneholder vifte og duftpatron med de eteriske oljene. Viften fordunster og sprer duften. Duftpatronen kan byttes som en blekkpatron.

iSmell-maskinen vil koste under 1000 kr når den kommer på markedet neste år.

Stinkvirus underveis?

1.600 dataspill-utviklere har sagt seg interessert i å bruke teknologien. DigiScents vil tilby plug-ins for RealPlayer og Windows Media Player, samt nedlasting av duftfiler til filmer, video og musikk. Det varer nok ikke lenge før det første stinkviruset forpester kontoret!

Det underholdende nettstedet Snortal.com er den første luktportalen på nettet. Herifra vil du snart kunne sende e-post og e-postkort som lukter.

Krutt og sjokolade

Med DigiScents-teknologien kan Vingreisers nettsted lukte salt sjø, mens Dior oser av parfyme. Duftteknologien trenger heller ikke å begrenses til PC-en. I fremtiden lukter det kanskje krutt av TV-en, mens mobiltelefonen lukter sjokolade?

Gode dufter gjør underverker med humøret. Prøv bare å spreie litt sitron- eller peppermyntduft på kontoret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse