Skjermdump

Annonse


Windows på digital-TV

SkjermdumpMicrosoft tror at PC-en kan erstatte de såkalte »set-top»-boksene, som man i dag bruker for å motta og vise digitale TV-signaler på TV-apparatene. Microsoft har hatt store problemer med å utvikle programvaren for disse boksene.

Tror PC er bedre

Nå har Bill Gates & Co. kommet til at det er PC-en selv som er best egnet til å styre digital-tv. Neste versjon av Windows, med arbeidsnavnet Whistler, skal vises på en kringkastingsmesse i Amsterdam på fredag, sier kilder til Wall Street Journal.

Kjøper kabel

Microsoft satser stort på å bli leverandør av programvare for digital-TV. Selskapet har også kjøpt seg inn på eiersiden i kabel-tv-selskaper om UPC. Men Microsoft har flere ganger måttet melde om forsinkelser på programvaren for »set-top»-boksene som skal styre digital-TV.

Disse boksene er også tiltenkt en sentral rolle i interaktivt digital-tv, som den konvergerende TMT-bransjen (telekom, media og teknologi) håper skal fylle bredbåndskanalene med alt fra kjøpefilm til e-handel.

Annonse


Microsoft neste Windows-versjon kan derfor bli helt avgjørende for Gates’ drøm om å bli dominerende også innenfor media og underholdning, men bransje-eksperter spår at Microsoft har mye å ta igjen på konkurrenter som OpenTV, som allerede har sin programvare på markedet.

2001

Windows Whistler skal etter planen være klar for markedet i annen halvdel av år 2001. For dem som husker hvordan det har gått med tidligere varslede produkter fra Redmond er det fristende å legge til en kommentar fra TV-universet: »Du tror det ikke før du får se det»..