Sonera

Annonse


Utsetter Sonera-salg

SoneraBare måneder før Telenor iverksetter sitt planlagte salg til private investorer, forbereder finnene seg på å vente. Årsakene er de svake aksjekursene for europeiske teleselskap.

Kursene har stupt de siste månedene og flere har fått kredittvurderingsselskapene på nakken etter at industrien til sammen har kjøpt UMTS-lisenser for 300 milliarder dollar.

– Markedssituasjonen har endret seg. Å hente frisk kapital er blitt vanskelig. Sonera vil nok forsatt være på finske hender en stund til, sier fondsforvalter Mika Heikkilae fra Conventum Fonds til Bloomberg News.

British Telecom som av finanspressen har vært prikket ut som en mulig kandidat for å kjøpe Sonera, har selv fått problemer i markedet. Britene ble tvunget til å utsette et obligasjonssalg på opptil 10 milliarder dollar i USA etter at Standard & Poor’s jekket ned sin vurdering av telegigantens kredittevne.

Annonse


Den finske regjeringen varslet tidligere i år at de ønsker å selge de resterende 53 prosentene av den gamle telemonopolisten, som er i dag er verdsatt til omtrent 240 milliarder kroner.

Finske myndigheter ønsker ikke kommentere spekulasjonene overfor Bloomberg News.

(Origo)