Annonse


Ny Psion Revo: ulv i fåreklær

Utvendig er det ikke mye som skiller Revo+ fra forgjengeren. Det blåsorte chassiet er byttet ut med et grått, men ellers er alt ved det gamle. Under overflaten har det imidlertid skjedd mye. Med en minneutvidelse fra 8 til 16 Mb, wap og web-leser, fremstår Revo som en miniatyrutgave av arbeidsjernet Series 5mx.

Kommer neste år

Helt det samme blir det riktig nok ikke. Du kan fortsatt ikke skifte batterier i maskinen, og er du glad i store applikasjoner som Routeplanner vil du nok fremdeles savne muligheten for å putte inn et ekstra minnekort.

Dessuten savner jeg USB og backlight. En RS232-port som bare kan brukes via docking-stasjonen er heller ikke blant mine favorittløsninger. USB og Bluetooth er imidlertid løsninger som i følge Psion kommer “neste år”.

Tastatur

Når det er sagt; Psion Revo+ er en maskin det er moro å jobbe med. Tastene er store og gode (men gir litt dårlig tilbakemelding). Løsningen med nordiske tegn via funksjonstasten er en vanesak. Med litt tilvenning skriver du raskt og uanstrengt på tastaturet.Wave On telefon

Annonse
Bra nettleser

Den nye nettleseren fra Opera er imidlertid noe av det beste som har hendt på lenge. Programmet gjør det mulig å bruke nettbank og andre tjeneter som krever høy sikkerhet (128 bit SSL). Programmet ligger på en medfølgende CD og ikke i maskinens ROM. Det betyr at dages versjon (3.6) kan oppgraderes etter hvert som nye vesjoner foreligger.

Wap-leseren er et samarbeid mellom Psion og Trivanti. Denne leseren har et langt bedre brukergrensesnitt enn det vi kjenner fra Ericsson MC218.

Prismessig vil Revo Plus ligge på rundt 4.000 kroner. Det er tusen kroner under hva den ordinære Revoen med 8Mb koster i dag! 8Mb versjonen vil nå falle drastisk i pris og selges for rundt 3.000 kroner.

Kjøpte du Revo i går? Tough luck….

Denne artikkelen er for anledningen skrevet på en Psion Revo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse