Annonse


Ny Game Boy neste år

På grunn av den enorme etterspørselen etter Game Boy Color, har Nintendo måttet utsette lanseringen av Game Boy Advance (GBA). I mars 2001 skal imidlertid den nye, vesle spillkameraten være leveringsklar i Japan.

Nintendo håper å selge en million eksemplarer til 800 kr stykket i løpet av den første måneden. Til Norge kommer den først i juli.

Kraftprosessor og TFT-skjerm

GBA som leveres i mange forskjellige farger, har kraftig 32-bits prosessor. Bildet vises på en 2,9 tommers TFT-skjerm med 240×160 punkter, 32 000 farger og stereolyd. Ikke akkurat noen WAP-telefon!

GBA kan bruke gamle GameBoy-spill. Ved lanseringen skal også ti nye spill som utnytter GBA-teknologien være klare.

Annonse


Mobiltelefon-adapter

Game Boy Advanced kan tilkobles masse forskjellig utstyr. Spillkameraten leveres med mobiltelefon-adapter, og en spillkabel. Kabelen kan sammenkoble opptil fire personer for å spille racerspill som Mario Kart Advance.

Nintendo GamecubeGBA skal også kunne kobles spillkonsollen Nintendo Gamecube som også ble vist i Chiba i Japan sist uke. Gamecube er laget for at det skal være enklere og billigere å utvikle spill for den, enn for de aller heftigste spillkonsollene.

De fargerike Gamecube-boksene lanseres i Japan i juli neste år. Nintendo er foreløpig litt tilbakeholden med de tekniske dataene.

Trådløs kontroller

Gamecube bruker et prorietært operativsystem fra Matsushita og Nintendo og en 405 MHz IBM Power PC-prosessor. Spillene leveres på 8 cm DVD-plater med 1,5 GB kapasitet (190 ganger mer enn Super Mario 64-kasettene).

Gamecube har to minnekort-plasser, fire kontrollerporter og en rekke andre kontakter. Den leveres med modem eller bredbåndsadaptere, forskjellige minnekort, digital videokabel og ni-knappers Wavebird trådløs kontroller med 10 meters rekkevidde.

Annonse