Annonse


Mobiloperatørene tar over Internett

IDC mener at mobiloperatørene har potensiale til å bli morgendagens Yahoo-er og AOL-er på innhold og aksess, og viser for eksempel til Japans NTT DoCoMo, som har over 10 millioner abonnenter på sin mobile internettjeneste i-mode.

I dag er DoCoMo verdens nest største ISP (Internet Service Provider), og vil i løpet av et par år kunne bli største i verden, hevder analysebyrået.

-m-handel og lokasjonsbaserte tjenester er killer-apps, og nødvendige for å skape vekst i markedet. Etter hvert som organisasjoner lanserer slike tjenester, vil vi se en enorm økning i bruken av mobilt internett, sier han. sier TimSheedy, senioranalytiker ved IDC.

Annonse


340 milliarder

Ifølge undersøkelser gjort av IDC, vil m-handelen i Vest-Europa vokse fra $51.2 millioner (nesten 500 millioner kroner) til hele $37.7 milliarder (ca. 340 milliarder kroner) i 2004.

– Mobilt internett dreier seg ikke om GPRS, UMTS eller wap, men om applikasjonene som tar i bruk disse teknologiene. Uten applikasjonene som krever bredbåndsforbindelser, er tredjegenerasjonsnett overflødige, sier Sheedy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse