Annonse


Trapper opp kampen mot wap

Samarbeidet med markedslederen innen lomme-PCer styrker DoCoMos i-mode-teknologi i kampen mot WAP, som de fleste europeiske teleoperatørene sverger til. Selskapene diskuterer i første omgang en joint venture-avtale for å tilby lomme-PCer med nett-tilgang i Japan. Partene ønsker også å eksportere tjenestene utenlands.

Palm har gjort stor suksess i vesten med sine PDAer, men er relativt ukjent hos de teknologi-fikserte japanere. Avtalen om det japanske fellessatsningen kommer etter at Palms morselskap 3com inngikk en samarbeidsavtale med DoCoMo i juni, skriver Financial Times.

For DoCoMo sikrer samarbeidet med Palm er ny kanal for telegigantens i-mode-teknologi. Det vil gi NTT DoCoMo mulighet til videre vekst, uten at det rammer kapasiteten på det pressede mobilnettet i Japan.

Annonse


Etter at DoCoMo lanserte i-mode for 18 måneder siden, har over 10 millioner japanere tatt i bruk teknologien. Den uventede suksessen har skapt kapasitetsproblemer for operatøren, og telegiganten har møtt kritikk for å ikke makte å løse de tekniske problemene.

Samarbeidet skal også hjelpe DoCoMo å eksportere i-mode utenfor Japan. DoCoMo har allerede kjøpt 15 prosent av nederlandske KPN, 20 prosent av britiske Hutchison G3, og 19 prosent i Hutchison Telephone. Hutchison Telephone er i ferd med å lansere i-mode tjenester i Hongkong. Japanerne er også i samtaler med amerikanske AOL og SBC BellSouth.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse