Annonse


Nokia setter fart på mobilchat

Morten Graesli i Nokia Norge AS kunne under lanseringen av 3310 fortelle at selskapet nå vil lansere applikasjonen ”Nokia Friends Talk” for mobiloperatørene. Med denne programvaren installert i nettet kan brukerne koble seg opp i grupper, og bruke mobiltelefonen til chat, på samme måte som det i dag gjøres på Internett.

Graesli kunne ikke si noe om hvor mye det vil koste å delta i en slik chat, men sa at dette er opp til operatørene. De som deltar i chat’en kan enten belastes for tiden de er inne i chatte-rommet, eller de kan bli belastet for meldingene de legger inn.

– Vil ikke gå som med SMS-wap

Tidligere har Ericsson forsøkt seg med en lignende løsning. Den skulle gi wap via SMS, men er så langt ikke blitt noen suksess. Så langt har ingen av operatørene installert det nødvendige utstyret, og Ericssons R2618 kan derfor ikke brukes mot Internett. Graesli tror imidlertid ikke at Nokia vil lide samme skjebne.

Annonse
-Installeringen er enkel og rimelig og den vil gi operatørene større inntekter, sier Graesli.

Det er ikke klart når nettet eventuelt vil være klart for ”Nokia Friends Talk”, men Nokia håper det vil skje raskt, ettersom den første ”chat”-telefonen (3310) straks er klar for butikkene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse