Annonse


Førjulstid med spillorgie

I ukene fram mot jul, drysser Microsoft ut dobbelt så mange spill som i fjor:
– Vi skal slå Electronic Arts, og bli det største spillselskapet i løpet av 2 år, sier John Häll som er Microsofts spillsjef i Norden. Det er ikke lenger nytteprogrammer, men spill som bestselgerne på salgsstatistikkene.

Microsofts spillomsetning har vokst eksplosiv det siste året. Nå har programvaregiganten etablert egen spillavdeling.
– Nå ansetter vi 500-600 nye Svensken John Häll er Microsofts spillsjef i Norden.medarbeidere. Mange av dem skal jobbe med spillkonsollen X-box, forteller John Häll.

Enda mer Empires

Age of Empires II: Age of Kings er hittil solgt i over 100 000 eksemplarer i Norden. Nå håper John Häll på å selge 40 000 eksemplarer av tilleggspakken Age of Empires II: Conquerors Expansion som ITavisen tidligere har omtalt.

Conquerors inneholder både søramerikanske jungler og Skandinavia-kart som du kan befolke med aztekere, mayaer eller vikinger.
– Det er veldig mye nytt, sier John Häll.

Annonse


Conquerors Expansion lanseres 15. september i Norge og vil koste om lag 400 kr i butikkene. Senere kommer også Aztekere i jungelen i Conquerors Expansion.samlepakken Age of Empires: Collectors Edition med hele spillserien til 600 kr.

Strategispill i galaksen

Da Microsoft torsdag presenterte de nye spillene i Oslo, viste John Häll også glimt av et annet nytt strategispill, – Conquest: Frontier Wars.

Conquest er et tredimensjonalt strategi- og actionspill. For å erobre galaksen må du kontrollere en av de tre rasene i spillet, og bygge enorme flåter av romskip for å utforske, kolonialisere og utnytte planetenes ressurser.

Conquests slagmark omfatter planetene i 16 solsystemer som er knyttet sammen med »wormholes». Det er vanskeligere å bygge samfunn i Conquest enn i Age of Empires, for her er kartene tredimensjonale og fulle av svarte hull. Conquest er klar i god tid før jul.

Hyperrealistiske krigsfly

Før jul er også Combat Flight Simulator 2: WWII Pacific Theater i butikkene.
Det var Daryll Saunders fra simuleringsgruppen i Microsofts spillavdeling i Seattle som viste fram den nye krigsflysimulatoren. Saunders som selv har vært pilot i 26 år, demonstrerte den mest virkelighetstro krigsflysimulatoren vi noensinne har sett.

Luftkamp i minste detalj

Luftkrigen over Stillehavet i 1941-43 er gjengitt i minste detalj, og gjenskaper følelsen av luftkamp. De amerikanske og japanske flyene oppfører seg nøyaktig som originalene, der de stuper gjennom skyene og nedkjemper motstanderne med raketter og mitraljøser.

Ubarmhjertig og realistisk flerrer kulene opp skrog, vinger og cockpit.
Hvis du liker å fly på ordentlig, er Combat Flight Simulator 2 en garantert fulltreffer. Microsoft-presentasjonen viste også smakebiter av togsimulatoren Microsoft Train Simulator som lanseres til våren.

Indiana Jones i skyene

Hvis du ikke krever realisme, men fortrekker å sitte i cockpiten i årets morsomste røverhistorie, kan du bare glede deg til Crimson Skies.Crimson Skies - Indiana Jones i skyene. John Häll beskriver det som »Indiana Jones i skyene». Handlingen finner sted i 30-årenes USA. Hovedpersonen er en flypirat i et crazy fly som jakter på ymse skatter.

Crimson Skies byr på masse morsom action der du flyr i ekstrem lav høyde over øyer og hav, mellom fjell og skyskrapere. Crimson Skies kommer i salg i oktober.

PlayStation-suksess for PC

I oktober er det også premiere for Metal Gear Solid PC, oppfølgeren til fjorårets bestselger på PlayStation-plattformen. Metal Gear Solid handler om en spion som skal redde gisler som blir holdt fanget av terrorister i et kjernekraftverk.
– PC-spillet har seks ganger bedre grafikk enn PlayStation, sier John Häll.

Villmannskjøring 2

I oktober kommer også Midtown Madness 2 som inviterer til villmannskjøring i San Francisco og London. Bygningene og gatene i de to byene er nitidig gjengitt. I garasjen står både Mustang, Posche, Audi TT, Aston-Martin, London-drosjer og toetasjers busser.

Du skrenser gjennom gater, fortau og bygninger, og hopper fra hustak med politiet hakk i hel, mens parkometre, trafikklys og støtfangere flyr gjennom lufta. Med Midtown Madness 2 kan du avreagere etter køene på Mosseveien.

Verdens beste golfspill

Golfsimulatoren Links utkom første gang for 17 år siden og altså nesten like gammelt som den første Microsoft Flight Simulator. Siden er den er videreutviklet, og regnes nå blant de aller beste på markedet.

Links 2001 kommer i november og er helt uslåelig, sier John Häll som selv er ivrig golfspiller.
– Grafikken er utrolig. Det er nesten som å se en golfturnering på TV, sier han. Links 2001 inneholder en bane-editor der du kan gjenskape din lokale golfbane, med integrerte bilder av klubbhuset fra ditt eget digitalkamera.

Småspill til lavpris

Alle de nevnte Microsoft-spillene vil koste om lag 400 kr i butikkene. I tillegg lanserer Microsoft fire spillpakker til lavpris: MS Plus Game Pack, Casino, Classic Board Games og Golf 2001 som alle har en listepris på 240 kr.
Det er bare å glede seg.

Annonse