Annonse


Trådløst for IT-Fornebu

Sammen med Telenor, lager selskapene et lite konsortium. De fem skal utvikle et avansert trådløst nett, skriver Finansavisen.

Nettet skal gjøres klart i det gamle terminalbygget på Fornebu, og det siktes på at det skal være ferdig i løpet av første kvartal neste år, da også de første leietagerne skal inn.

Satser småpenger

Konsortiet som har satset noen titalls millioner, har døpt sitt nettprosjekt ePort. Tanken er å lage et trådløst nett som skal gjøre det attraktivt for teknologibedrifter å flytte ut til Fornebu.

Det skal blant annet være mulig å bruke både tale- og dataenheter trådløst rundt om på hele bygget. Finansavisen har fått tak i en pressemelding som ennå ikke er utgitt, så styreformann Terje Mikalsen ønsker ikke å kommentere innholdet i meldingen.

Annonse


Er et trådløst nett nok til å tiltrekke seg innovatørene?

En rekke trådløse teknologier er allerede på innmarsj, og forventes å være på plass i begynnelsen neste år. Både DECT-standarden og Blue Tooth-teknologien åpner for nettopp dette, og IT Fornebu vil være langt fra unike med sitt nett, dersom teknologien er på plass til ventet tid.

Spørsmålet er om dette er nok til å trekke ytterligere aktører ut til fellesskapet på Fornebu. Tidligere har en rekke IT-bedrifter uttalt, at de ikke ser det som ønskelig å etablere seg under paraplyen til Fred Olsen og kompanjonger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse