Annonse


Her er Nokia 3310!

Nokia har allerede et godt tak på ungdomsmarkedet, men har ikke tenkt å gi seg med det. I dag lanserte de en helt ny telefon rettet mot nettopp dette segmentet.

Gruppearbeid

Telefonen har fått en ny applikasjon som gjør det mulig for brukeren å »chatte» med andre mobiltelefoneiere. En eller flere skal kunne knytte seg sammen og danne små prategrupper, der hele samtalen går som små meldinger mellom telefonene, og blir stående i displayet som en rulletekst med de eldste meldingene først.

Du kan logge deg på som anonym, eller bruke et selvvalgt navn. Meldingen din kommer frem på skjermen hos alle i din prategruppe, og alle som er med kan fortløpende sende sine kommentarer.

Krever ny server

Tjenesten krever imidlertid at operatørene installerer en server som kan kjøre applikasjonen, men så langt er det uklart om, eller når en slik tjeneste kommer på plass. Det er imidlertid mulig å »chatte» allerede nå, men da bare mellom to personer over SMS. Nokia 3310 er 11.3 cm høy, og kommer med utskiftbare deksler. Har du 17

Annonse


3310 har stemmestyring, vibrasjonsvarsling og en del nye spill. Ett av disse, Space Impact, er et skytespill der telefonen vibrerer nå du får inn et treff, en slags miniutgave av Forced Feedback.

En annen nyhet er »Screensaver». Her kan du velge å få opp et bilde som dekker hele telefonens skjerm når denne ikke har vært i bruk på noen sekunder. Noen eksempler ligger i telefonen, andre kan lastes ned over Internett (aner vi en ny gullgruve for ringetoneleverandørene?).

Denne tjenesten kommer i tillegg til operatørlogoer, ringetoner og bildemeldinger. Du kan laste ned 5 personlige ringetoner, men fortsatt ikke komponere dine egne.

3310 er mindre enn 3210, og veier 133 gram. Direkte liten er den imidlertid ikke, med ytre mål på 113x48x22mm.