Hermansen (pressekonf)

Annonse


Telenor kjøper i Telenordia

Hermansen (pressekonf)I en melding fra Telenor heter det

Telenor og BT overtar hver sin halvpart av Tele Danmarks nåværende aksjepost i Telenordia på 33,33 prosent. Telenor og BT vil dermed eie 50 prosent hver i selskapet.

To milliarder investert

Telenors totale investering i Telenordia utgjør etter dette 2,09 milliarder svenske kroner, eller vel 2,01 milliarder norske kroner.

Telenordia ble etablert i 1995, og er i dag Sveriges fjerde største teleoperatør med over 400.000 kunder innen fasttelefoni, data og Internett for bedriftsmarkedet og offentlig sektor. Selskapet omsatte i 1999 for over 1,5 milliarder svenske kroner.

Annonse


Må betale 1,24 milliarder

Selskapet er Sveriges fjerde største telekomoperatør med over 300 000 kunder. Telenors andel av kjøpet utgjør ca. 1,24 milliarder norske kroner. Etter denne transaksjonen eier Telenor 50 prosent av Telenordia.

Vekstpotensiale

– Telenordia har i løpet av fem år vokst til å bli den fjerde største telekomoperatøren og den tredje største fastlinjeoperatøren i Sverige.
Dette er en meget sterk prestasjon. Telenordia er et anerkjent varemerke og har et betydelig vekstpotensiale innenfor eksisterende forretningsområder, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

– Vi er svært fornøyd med å ha økt vår eierandel i Telenordia til 50 prosent. Kombinert med vår posisjon i Norge og Danmark, der vi nylig avsluttet kjøpet av Sonofon, vil denne investeringen styrke vår posisjon som et av de ledende telekommunikasjonsselskap i Norden, legger Hermansen til.

Søker UMTS lisens

Telenordia har over lengre tid forberedt en søknad på UMTS og GSM lisens i Sverige.

– Selskapet vil levere en meget sterk søknad støttet av to ledende internasjonale telekomoperatører. Både BT og Telenor er ledende innenfor mobiltelfoni og Telenordia vil hurtig kunne bygge ut et landsdekkende UMTS nettverk og tilby de mest avanserte tjenester, sier adm. direktør i Telenordia Erik Heilborn.