Hauge, Øyvind

Annonse


Enitel vil ha UMTS også uten Sonera

Hauge, Øyvind Det kan ta både vinter og vår, mener Enitel, som regner med at tildeling av UMTS-lisens vil komme lenge før eiersituasjonen rundt Sonera er avklart.

Enitelsjef Øyvind Hauge vil ikke kommentere spekulasjonene om at Sonera vil bli kjøpt opp, men betegner likevel et oppkjøp hvor Orange overtar den finske mobiloperatøren som »den verst tenkelige mulighet». Orange, som eies av France Telecom, er i europeisk presse nevnt som den mest sannsynlige kjøper av Sonera. Den finske operatøren, hvor staten vil selge sin eierandel på 53 prosent, har bekreftet at den er i ikke-forpliktende samtaler med flere, trolig seks, interessenter.

– Dersom Orange kjøper Sonera kan Orange komme til å trekke seg ut av samarbeidet med oss. I så fall er vi innstilt på å kjøre løpet alene, sier Hauge.

«Orkla passer hos oss»

Slik søknaden med Sonera er utformet skal hver av partene reise 1,5 milliarder i egen kapital til dekning av en investeringsramme på 5,2 milliarder.
– Vi regner ikke med å få problemer med å reise nok kapital til å erstatte Soneras, men vil sannsynligvis søke å trekke inn andre leverandører som finansielle partnere, sier Hauge.

Annonse


Hauge sier at det ikke er aktuelt å gå inn i samarbeid med noen av de seks andre UMTS-søkerne. Men når ITavisen påpeker at Enitel ville passet inn i Orkla-gruppen, som ikke har noen teleoperatør med i sitt konsortium, repliserer Hauge: – Orkla ville passet bra inn i vårt.

Også Enitel-sjefen tviler på at det norske markedet er stort nok til at fire UMTS-nett kan drives lønnsomt.
– To UMTS-nett vil ganske sikkert bli lønnsomme, kanskje også et tredje, men et fjerde vil få det tøft. Uansett tar Enitel sikte på å bli nr. 2 på UMTS i Norge, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse