Pentium III-brikke

Annonse


Ny Intel-flause

Pentium III-brikkeI den harde konkurransen om å tilby den raskeste prosessorteknologien, synes det tidvis å gå litt for fort i svingene for prosessorgiganten Intel.

I mai måtte selskapet erstatte nærmere 1 million hovedkort med brikkesettet Intel 820, fordi det ikke håndterte minnet som forutsatt.
Mandag måtte Intel igjen krype til korset, etter at tester avslørte at 1,13 GHz Pentium III-brikken fikk PC-en til å gå i frø i visse sammenhenger.

For raskt i svingene?

Siden 31. juli har Intel levert den lynraske prosessoren i små kvanta til Dell, IBM og noen europeiske PC-produsenter. Nå har Intel trukket tilbake leveransene, og tilbyr erstatning til kunder som har kjøpt PC-er med den nye brikken. Intel sier at nye brikker vil være klare om et par måneders tid.

Intel har også problemer med å produsere tilstrekkelig mange 1 GHz brikker. Noen tror at konkurransen med AMD (Advanced Micro Devices) kan ha fått Intel til å levere 1,13 GHz-brikken litt for tidlig..

Annonse


1,1 GHz Athlon er klar

Intel-flausen ble kjent samme dag som AMD kunngjorde at Compaq, Fujitsu Siemens, Gateway, Hewlett-Packard, IBM og andre var klare til å levere PC-er med deres nye 1,1 GHz Athlon-prosessorer.

AMD-brikken som har 256 KB integrert nivå 2-cache og støtter 200 MHz systembuss, blir produsert i Dresden i Tyskland.

Til høsten kommer AMD med bærbar-prosessoren Corvette, og billigprosessoren Camaro.
Etter gårdagens Intel-flause leder AMD kampen om den raskeste prosessoren, men Intel kan overta ledertrøya når de lanserer Pentium 4-prosessorer senere i år.

Intel og AMD kutter prisene

Både AMD og Intel kutter nå prisene på sine »gamle» prosessorer. Intels priskutt er på opptil 34 prosent.

Prisen på 1 GHz Pentium III ble i går kuttet fra 8800 til 6000 kr i større kvanta, mens 933 MHz reduseres til 4500, og 866 MHz til 3200 kr. 700 MHz Celeron koster nå bare 1200 kr, mens 750 MHz Pentium III-mobilprosessor er redusert til 3600 kr.

Annonse