Annonse


Haifinnetelefonen er her

Ericsson har som konsern oppnådd de resultatene de hadde satt seg. Men det skyldes ikke salget av mobiltelefoner. Mens bedriften er verdensledende på infrastruktur, har de tapt terreng på terminalsiden.

– Trenden på teminalsiden skal snues, og det kommer til å skje raskt, sa Erik Skilhagen, direktør for mobiltelefoni i Ericsson Norge.

Haifinnetelefon

Først ut i snuoperasjonen kommer altså R310s, haifinnetelefonen som ITavisen.no har beskrevet tidligere.

– En spesiell telefon for spesielle mennesker i et spesielt miljø, sa produktsjef Sindre Torp.

Annonse


Han har like vel tro på at denne telefonen vil ha appell også til de som ikke nødvendigvis må ha en telefon som tåler elvepadling og fjellklatring.

– Hvor mange her er det som har vanntette klokker – dykker dere alle sammen? Og har alle som kjører firehjulstrekker i Oslo virkelig behov for det? Dette er like mye et trendprodukt som en telefon for de som driver actionsport, sa Torp.

Gummi og magnesium

For den som måtte lure; R310s har samme menysystem som T28s (den lille flate), men på en dobbelt så stor skjerm. Telefonen har ramme av magnesium og er dekket med gummi for å tåle støt.

I motsetning til Siemens sin gummierte telefon, M35i, er Ericssons fritidstelefon ikke en WAP-telefon.

Dekslene er i gummiert aluminium, og den spesielle antennen skal tåle å bli bøyd. Under åpningene ligger membraner i GoreTex for å hindre støv og vann i å trenge inn i elektronikken. Telefonen skal tåle å bli skyllet under springen.

Prisen er anslått til ca. 3.000 kroner, og telefonen skal nå være klar i forretningene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse