Annonse


Piratstrikkere på verdensveven

Salg av strikkeoppskrifter og mønstre synker kraftig pågrunn av bytting av oppskrifter på nettet.

Muligheten til å dele oppskrifter og mønstre over Internett har gitt surfende håndarbeidere blod på tann. Strikkeoppskrifter byttes over hele verden, til mange designernes store fortvilelse.

Markedet nesten halvert

Et amerikansk firma som lever av å selge mønstre har merket en drastisk nedgang i salget. Omsetningen av strikkeoppskrifter ved Pegasus Originals har sunket 40 prosent på tre år. Seks frilans-designere har mistet arbeidet på grunn av nedgangen, melder Assosciated Press.

Bytte av bøker

Mange, som har strikking som hobby ser ikke på bytting av strikkeoppskrifter som ulovlig, hevder Angie Davis ved Hancock Fabrics i Columbia.
– Jeg har lånt bort mønsterbøker til venner. Dette er umulig å regulere og kommer uansett til fortsette, sier hun.

Annonse


Bransjen mobiliserer

Flere av oppskriftsprodusentene mener industrien må forsvare seg mot uautorisert kopiering.
– Vi ønsker ikke å saksøke noen, men på et tidspunkt må vi ta et valg om hva vi skal gjøre med dette, sier Jim Hedgepath i Pegasus Originals

Et dusin amerikanske symaskin-produsenter gikk i fjor sammen i en koalisjon som hadde til hensikt å motarbeide ulovlig kopiering av designmønstre.

Koalisjonen hyret blant annet inn en privatdetektiv som snoket på snakkekanaler for å finne ulovlig kopiering av broderier.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse