Internet Explorer 5.5

Annonse


Kjapp utfordrer til Explorer

Internet Explorer 5.5K-Meleon er Windows-svaret på Galeon, den »tynne» GNOME (Linux)nettleseren som er basert på Gecko.

På mandag ble den første betaversjonen av K-Meleon lagt ut på nettet, og er nå tilgjengelig for nedlasting. K-Meleon er tilgjengelig under GNU-lisens, noe som innebærer at kildekoden er tilgjengelig for utviklere som ønsker å bygge på nettleseren.

Nedlastes på sekunder

I likhet med Opera tar K-Meleon opp svært liten plass på maskinen din og lastes ned i løpet av sekunder. Nettleseren er tilgjengelig i to versjoner, en fullversjonen på 2,85 MB, og en magrere versjon. Den magre versjonen er kun på 183 KB, men den krever at du allerede har installert betabyggeren M17 Mozilla.

Filstørrelsen på Operas siste versjon av nettleseren for Windows, er til sammenligning på 1,8 MB.

Annonse


K-Meleon er en av de første applikasjoner designet for å benytte Gecko-motoren som ble utviklet av Mozilla.org.team. Gecko er, bortsett fra å være et øglelignende dyr og navnet på en sykkel, teknologien som får fart på fremvisningen av nettsider.

Netscape og Gecko

Nettleseren Netscape 6, som skal være fullstendig i løpet av året, benytter også Gecko. Netscape og deres eiere AOL, oppmuntrer utviklere til å inkludere Gecko i andre applikasjoner og produkter, slik at de kan kjøres på nett.

Microsoft Corp. finpusser i disse dager sitt eget sett av grafiske motorer, som de kaller Universal Canvas, og gjør dem til en nøkkelkomponent i .Net, selskapets fremtidige satsning for applikasjoner over nett, skriver ZDnet.

Nedlastes i løpet av sekunder

Selv installerte jeg fullversjonen av K-Meleon, og nedlastingen var nesten ferdig før jeg hadde blunket. På overflaten ser det nesten identisk ut med IE, og må kunne kalles en etterligning rent estetisk. Personlig synes jeg både Netscape og Opera, er en større fryd for øyet.

Alle bokmerkene jeg har lagt inn i IE fulgte med over, men foreløpig har ikke betaversjonen en egen funksjon for å legge til ytterligere bokmerker. Og K-Meleon er meget kjapp, spesielt med tanke på at dette er en betaversjon.

Hjerne bak K-Meleon er Christophe Thibault, mannen bak multimedia-spilleren K-Jofol.

Her finner du K-Meleon til nedlasting, samt kildekoden for nettleseren:http://kmeleon.org/download.php

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse