Annonse


Psion tilbyr sikker nettbank

Resultatet av samarbeidet er programmet ”eFIX mobile”, et system for sikre transaksjoner for hjemmebankerne. Programmet virker både på Series5mx og Revo.

Hjemmebank

eFIX mobile er tilpasset de strenge retningslinjene som kreves for å knytte hjemme-PC-er til bankene etter standarden HCBI (Home-banking Computer Interface Standard). Denne standarden er godkjent av den Tyske Sentrale kredittkomitè.

I praksis betyr det at alle som har en Psion Series 5mx eller Revo kan utføre sine bankoppdrag fortløpende, mens sensitiv informasjon som personlige signaturer og sikkerhetskoder er helt trygge.

-Transaksjonene som støttes er betalingstjenester, kontoinformasjon og aksjekurser. Senere i år vil det også bli mulig å utføre selve aksjehandelen i dette programmet, sier Stefan H. Tarach, talsmann for styret i XCOM AG.

Annonse


1 mill. bankkonti

-For Psion er det viktig med strategiske allianser for å ligge på topp på nøkkelområder, sier hans Stadler, direktør i Psion GmbH. Analytikere har beregnet at en million bankkonti vil være tilgjengelige via mobile terminaler innen 2001, og innen 2004 vil tallet ha steget til 7 millioner. Vi vil gjerne være i posisjon til å utnytte dette nye markedet, sier Stadler.

Programmet eFIX mobile hjemmebank vil være tilgjengelig for nedlasting fra september.

PS!For brukere av norske nettbanker er det allerede mulig å benytte banktjenester fra Psions terminaler.

Ved hjelp av den norske nettleseren Opera oppnår du det sikkerhetsnivået bankene krever. Denne nettleseren kan du laste ned fra Operas hjemmesider.

Annonse