Annonse


Ny Intelkrets for mobiltelefoner

Sjef for Intels avdeling for trådløse kommunikasjon, Ron Smith, viste onsdag frem hva den nye chiparkitekturen Xscale kan klare.

Demonstrasjonen ble gjennomfører ved hjelp av en krets, som var koblet til måleutstyr. Fortløpende ble det vist frem informasjon om klokkefrekvens, effektforbruk og prestasjon, skriver svenske MikroDatorn.

1000 mips med 1 watt forbruk

Til å begynne med var klokkefrekvensen 600 MHz og effektforbruket lavere enn 0,5 watt. Når effektforbruket ble skrudd opp til 1 GHz, steg effektforbruket til 1,5 watt.

I følge Intel skal kretsen klare 1 000 millioner instruksjoner per sekund (mips), uten å forbruke mer enn 1 watt. For å vise arkitekturens fleksibilitet ble effektforbruket minsket til 50 milliwatt. Prestasjonen var da 254 mips, noe som i følge Smith skal være tilstrekkelig for overføring av levende lyd og bilder.

Annonse
Bygger på Strong Arm-familien

Kretsarkitekturen er ment for håndholdte datamaskiner, mobiltelefoner og lignende dingser med mulighet til internettoppkobling. Xscale bygger på de mobile prosessorene i Strong Arm-familien, som Intel overtok i 1997 ved kjøpet av DEC. I følge Intel skal arkitekturen også kunne brukes i routere og svitsjer.

Xscale vil bli en hard konkurrent til Crusoe-prosessoren som Transmeta har utviklet. Intel hevder med sine nye krets å ha passert nivået som Crusoe ligger på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse