Hermansen surfer

Annonse


Se der surfer bestefar

Hermansen surferEldrebølgen på Internett er nå på vei fra USA til Norge. Undersøkelsen viser at eldre bruker nettet på en litt annen måte enn yngre aldersgrupper.

Det viser en fersk undersøkelse fra det amerikanske analysebyrået Greenfield Online.

Kjøper mer

Litt overraskende er det at eldre er mindre skeptiske enn yngre når det gjelder å handle på nettet. De overgår både barn og barnebarn. 89 prosent av nettbrukere over 55 år har handlet på Internett.

Det som kjøpes mest er varer fra apoteket, bøker og musikk. Over halvparten av de eldre surferne sier at de også har kjøpt programvare på nettet.

Annonse


Blitt gamle med TV

– Eldre under 70 år blir stadig mer fiksert på teknologi. Denne aldersgruppen er vant til å bruke teknisk utstyr som TV, video og kjøkkenutstyr. Derfor har de lettere for å lære seg å bruke internett, sier styreformann Torbjørn Nordgård ved Stovner eldresenter.

Bingo på nettet

Hele 90 prosent av amerikanske pensjonister som bruker internett spiller bingo og lotto på nettet. Her lokkes det med dyre premier hvis man deltar i nettkonkurranser, heter det i en melding fra det kommersielle nyhetsbyrået Newswire.

Ellers bruker eldre nettet til å sjekke værmeldingen, finne gode tilbud og sende og motta e-post. Nesten en tredel av eldre nettbrukere er logget på i mer enn to timer daglig. Ifølge Statistisk sentralbyrå har en av fem eldre i Norge tilgang til PC hjemme.

Slektsøk og reiser

Stovner eldresenter har holdt flere internettkurs de siste årene. Nordgård kan berette om moderat interesse blant bydelens eldre.

– Vi hadde ingen problemer med å fylle plassene. Deltagerne hadde hørt om Internett og ville vite hva det hele dreide seg om, sier han.