Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kredittsjekk mens e-handelen pågår

Nå skal det bli mulig å hente inn kredittopplysninger om en kunde mens en netthandel pågår. På oppdrag fra Aktiv Kapital har Software Innovation utviklet en applikasjon som tar seg av kredittsjekken.

Deskill
Aktiv kapital leverer kredittadministrative og finansielle tjenester. Nå vil de selge et program, som skal spare nettbutikker for dårlige betalere.

Phoenix e-biz Engine er navnet på motoren, som nå skal forenkel arbeidet for nettbutikker og gjøre det vanskeligere for betalingsudyktige kunder å bestille store partier av en vare de ikke har midler til å betale for.

Skal forenkle nettbutikkens arbeid

– Man kan automatisk sjekke kundenes kredittverdighet før selve e-handelstransaksjonen er avsluttet, enten det er privatpersoner eller firma som handler på Internett. Phoenix ebiz Engine vil ta i mot fakturainformasjon, slik at det bakenforliggende produksjonssystemet kan ta seg av fakturering og betalingsoppfølging, sier prosjektleder Geir Jåsund i Software innovation.

Aktiv Kapital mener løsningen vil medføre at nettbutikkene lettere kan konsentrere seg om det rent salgsmessige, mens de skal ta seg av infrastruktur og finansiering.

– I praksis betyr dette at betalingen går via oss, og vi kan forskuttere beløpet, sier markedsdirektør Trond Kristian Andreassen i Aktiv Kapital, til ITavisen.no.

Aktiv Kapital formidler til nettbutikken om kundens betalingssituasjonen , og deretter er det opp til butikkene selv å bestemme om handelen skal gjennomføres.

Andreassen tror at det er særlig B2B-markedet som har behov for denne type løsninger, slik at man lettere kan luke ut useriøse aktører.