feel it-mus

Annonse


Superfølsom mus

feel it-musDen optiske musen IFeel MouseMan, som skal i handelen allerede denne høsten, ser ut som andre mus, men den har en motor innvendig, som gir tilbakemeldinger til hånden til den som holder den.

Den optiske musen vil gi deg muligheten til å »føle» begivenheter på alle Windows-applikasjoner, og på nettet. Brukerne av musen vil kunne føle bevegelser, når man beveger pilkursoren over ikoner, menyer verktøylinjer, foldere og hyperlinker. De kommende musene i serien vil innholde utvidede funksjoner som gjør at du kan kjenne formen på bildene du finner på nettet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Velkjent teknikk i det militære

Teknikken Logitech benytter er allerede velbrukt i militære simulatorer og på medisinske treningsløsninger. En rekke videospill har også en lignende løsning – f.eks når du kolliderer virtuelt, rister joysticken.

Teknikken på musen er lisensiert av Immersion Corp., et selskap der Logitech har en eierandel på åtte prosent.

Annonse


Immersion har også laget programvare som gir deg følelsen av å ta på noe. Ikoner kan f.eks bli laget slik at man kan føle metall eller plastikk. De lager også programvare som gjør at Web-designere kan inkorporere struktur på siden, slik at den blir teksturert .

Selskapene håper at det vil ta av med teksturerte nettsider når musen kommer på markedet. I USA vil utgangsprisen for IFeel Mouse Man ligge på cirka 60 dollar.