Annonse


Radio via intranettet

Onsdag går startskuddet for den første av tre fadderdager i regi av Den Polytekniske Høgskolen i Oslo og Bærum. Åstedet er Sentrum Scene i Oslo. Hit kommer 600 nye studenter for å høre hva som venter dem i studietiden, og veteranstudenter som vil være faddere og hjelpe nykomlingene til rette.

Bedre studentmiljø

Samtidig finner det også sted et arrangement utenfor Sentrum Scene i regi av Studentradioen og studentkroa Floating Point.

De vil forsøke å involvere nykommerne i studentarbeidet på skolen, og rekruttere medarbeidere til Studentradioen MIPS.

Radio via intranettet

MIPS, som åpnet i mars, sender radio via skolens intranett til DPS skolesteder på Bekkestua og i Oslo, og i september også til skolestedene i Bergen og Stavanger.

Annonse


– Vi sender kun internt via intranettet, forteller Bjørn Helge Kopperud, som er ansvarlig redaktør for sendingene.
– Den tekniske kvaliteten på sendingene er meget bra, og blir enda bedre når skolen nå oppgraderer båndbredden.

Fra underholdning til nyheter

Hittil har Studentradioen hovedsakelig vært en underholdningskanal med mye musikkog faste programposter som Svada og et satirisk nyhetsprogram.
– Nå vil vi bli mer informasjonsrettet, og i større grad rapportere om de mange aktivitetene ved DPHs fire skolesteder, sier Bjørn Helge Kopperud.
På nettstedet radio.dph.no finenr du mer informasjon om MIPS.

Lydstudio til 40 000 kr

På Bekkestua jobber en redaksjon på 10-12 faste medarbeiderne. De skal også ta seg av distribusjonen av stoff som produseres ved de øvrige tre skolestedene.

MIPS har investert om lag 40 000 kr i et fullt operativt studio med 3 PC-er med miksepult, hodesett med mikrofoner og programvare.

Investeringen er såpass beskjeden at den vel også er overkommelig for andre skoler som vil starte studentradio.

Valgte Microsoft-teknologi

NRK som nå sender alle sine 11 kanaler via nettet, benytter RealPlayer-programvare fra Real Networks.

– Vi testet både RealPlayer fra Real Networks, Windows Media Technology fra Microsoft og SoundCast fra Nullsoft. SoundCast distribuerer i MP3-format, men viste seg å være uegnet for multicasting.

– Vi valgte Microsoft Windows Media Technology fordi den var billigst og mest pålitelig, sier Bjørn Helge Kopperud, som ikke skjønner hvorfor så mange bruker løsningene fra Real Networks.

Annonse