Annonse


Først med global aksjehandel

Det opprinnelige amerikanske E*Trade er allerede en av de større leverandørene av finansielle tjenester for privatpersoner på Internett. Tjenesten er etablert i ti land, og har den japanske nettbanken SoftBank som en av hovedeierne i selskapet.

– Interessen for transaksjoner over landegrensene er stor, og som første leverandør åpner vi opp for utenlandsk handel fra et norsk nettsted, sier adm .direktør Magne Solberg i E*trade Norge. Solberg og hans kumphaner har som mål å bli det ledende nettstedet for aksjehandel i Norge innen tre år.

Målet er et komplett finanshus

I likhet med sine konkurrenter tilbyr også E*trade nyheter, markedskommentarer, kursinformasjon og analyseverktøy, som skal gjøre deg kompetent til å spekulere i aksjer på nett.

Den norske delen av E-trade vil operere med egen konsesjon og være medlem på børsen. E*trade Nordic eier 66 prosent og Delphi forvaltning, eid av Storebrand og Finansbanken, eier 34 prosent.

Annonse


– Etter hvert vil vi også lansere banktjenester i samarbeid med Storebrand. Målet er å være et komplett finanshus for både private og profesjonelle investorer, sier Solberg.

Mest interesse for fiktive porteføljer

Svenske E*trade startet opp i 1999 og har siden mai i år tilbudt sine svenske kunder, muligheten til å kjøpe amerikanske aksjer.

– Ennå er det ikke så mange svensker som benytter seg av muligheten til å kjøpe amerikanske aksjer. For det meste oppretter de fleste kun fiktive aksjeporteføljer, sier Magnus Lindahl, adm. direktør i E*trade Nordic, til ITavisen.no.

Ennå kan ikke svenskene kjøpe aksjer fra de norske listene, men i følge Lindahl er interessen for handel over de nordiske grensene stor.

Målet for E*trade er at man skal ha muligheten til å handle aksjer fra hele verden på ett og samme nettsted. Etter planen skal tjenesten være lansert i land i fire ulike verdensdeler innen kort tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse