Arnt Sommerlund

Annonse


Epost knæsjer grammatikken

Arnt Sommerlund79 prosent av britiske selskaper benytter epost som sin viktigste kommunikasjonsform. Effekten på skriftspråket er ødeleggende, hevder en studie fra markedsføringsselskapet The Fourth Room.

Apostrof anses som overflødig, og stavefeil blir oppfattet som tillatt i eposter, viser studien. Formelle hilsener blir regnet som avlegs, og å åpne en epost med et “hei” anses som en korrekt hilsning, melder britiske Press Association.

Nyspråk

– Nettets globale natur betyr at nye ord og fraser plukkes opp og formidles med rasende fart. Dette dreier seg om å kommunisere med høyteknologiverktøy – fra å sende en SMS-beskjed på mobil til å fyre ivei en epost fra en bærbar PC, sier Fourth Room-sjef Piers Schmidt til nettavisen The Register.«Franglais»8

Franske myndigheter har allerede tatt skritt for å begrense epostens skader på språket. I mars forbød regjeringen alle offentlige kontorer å benytte engelske ord og vendinger, som ofte benyttes i epost. Selv betegnelsen “email” skal ifølge franske myndigheter erstattes med “courrier electronique”.

(Origo)

Annonse