Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera rir på UMTS-bølgen

I forbindelse med utbyggingen av tredje generasjonsmobilnett, UMTS, finnes det nå en investeringskåthet som mange selskaper vil dra nytte av. Blant dem det kan dryppe ekstra på er kommunikasjonsselskapet Nera.

Hele Europa planlegger nå utbyggingen av UMTS, og med dette skal enorme summer investeres. Teleselskaper, mediebedrifter og andre ymse selskap som vil være med i runddansen, kommer de neste årene til å henge med på investeringsbølgen.

Kommunikasjonsselskapet Nera, kan få stor glede av denne investeringslysten, og mange spår nå at dette blir en kanonaksje, skriver Finansavisen.

I Norge inngår Nera som en av mobilselskapets Orange mulige UMTS-partnere. Orange eies av France Telecom, som har søknader på UMTS-lisenser i flere land.

Får Orange UMTS-lisens i Norge, vil Nera være en av samarbeidspartnere, og sannsynligvis vil de også bli det i øvrige land, der France Telecom får lisens.

Får selskapet en ordre på UMTS-utbyggingen i Norge, er verdien av denne rundt en milliard kroner. I Sverige er den mulige ordren halvannen milliard kroner.

Fredag endte Nera på 49,10 kroner, men nå tror noen analytikere at aksjen kan dobles i verdi, dersom brikkene faller på plass for selskapet. Analytiker Vidar Kalvøy i Karl Johan Fonds, er blant dem som ser gode utsikter for selskapet. Han antyder at aksjen til slutt vil kunne ende på topp på rundt 100 kroner.

– Allerede nå ser man at France Telecom kan være interessert i å jobbe videre med Nera på andre fronter, sier Kalvøy.