Annonse


Nera rir på UMTS-bølgen

Hele Europa planlegger nå utbyggingen av UMTS, og med dette skal enorme summer investeres. Teleselskaper, mediebedrifter og andre ymse selskap som vil være med i runddansen, kommer de neste årene til å henge med på investeringsbølgen.

Kommunikasjonsselskapet Nera, kan få stor glede av denne investeringslysten, og mange spår nå at dette blir en kanonaksje, skriver Finansavisen.

I Norge inngår Nera som en av mobilselskapets Orange mulige UMTS-partnere. Orange eies av France Telecom, som har søknader på UMTS-lisenser i flere land.

Får Orange UMTS-lisens i Norge, vil Nera være en av samarbeidspartnere, og sannsynligvis vil de også bli det i øvrige land, der France Telecom får lisens.

Annonse


Får selskapet en ordre på UMTS-utbyggingen i Norge, er verdien av denne rundt en milliard kroner. I Sverige er den mulige ordren halvannen milliard kroner.

Fredag endte Nera på 49,10 kroner, men nå tror noen analytikere at aksjen kan dobles i verdi, dersom brikkene faller på plass for selskapet. Analytiker Vidar Kalvøy i Karl Johan Fonds, er blant dem som ser gode utsikter for selskapet. Han antyder at aksjen til slutt vil kunne ende på topp på rundt 100 kroner.

– Allerede nå ser man at France Telecom kan være interessert i å jobbe videre med Nera på andre fronter, sier Kalvøy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse