Annonse


Kineserne øker hastigheten på 3G

Det er det kinesiskstøttede linkAir Communications som har gjennomført sin første vellykkede samtale over sitt proprietære system LAS-CDMA Air-interface. (Local Area Syncronized-CDMA), oversatt av selskapet til 3,5G teknologi.

Tre ganger raskere

LAS-CDMA bruker en ny koding utviklet av kinesiske vitenskapsmenn. Kodingen skal blant annet eliminere mye av interferensen i CDMA-nett, og øke yteevnen til 3G-nettene med så mye som 300%.

I følge LinkAir vil LAS-CDMA implementert på toppen av W-CDMA og cdma2000-systemet øke hastighetene i nettet til hele 6 Mbps, sammenlignet med maksimal hastighet på 3G som er 2 Mbps.

Ny standard?

”Dette representerer et gjennombrudd i trådløs kommunikasjon,” sier direktør i LinkAir, Ting Zheng. ”Når vi nå fysisk har bevist hva vi er gode for øker dette muligheten for at vår teknologi skal bli adoptert i fremtidens trådløse standard.”

Annonse


LinkAirs strategi er å jobbe med utviklerne av 3G-utstyr for å få dem til å legge inn LAS-CDMA som et forsterkende ledd på toppen av eksisterende system.

Den første LAS-CDMAoppkoblingen skjedde ved LinkAir Communications Beijing-laboratorium som et ledd i sommerens omfattende uttesting av teknologien, melder Telecomasia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse