Hopp til navigasjon Hopp til innhold
220680.jpg

Kineserne øker hastigheten på 3G

Mens vi venter på GPRS og drømmer om 3G har kineserne allerede gjennomført den første samtalen basert på 3,5G-teknologien.

Det er det kinesiskstøttede linkAir Communications som har gjennomført sin første vellykkede samtale over sitt proprietære system LAS-CDMA Air-interface. (Local Area Syncronized-CDMA), oversatt av selskapet til 3,5G teknologi.

Tre ganger raskere

LAS-CDMA bruker en ny koding utviklet av kinesiske vitenskapsmenn. Kodingen skal blant annet eliminere mye av interferensen i CDMA-nett, og øke yteevnen til 3G-nettene med så mye som 300%.

I følge LinkAir vil LAS-CDMA implementert på toppen av W-CDMA og cdma2000-systemet øke hastighetene i nettet til hele 6 Mbps, sammenlignet med maksimal hastighet på 3G som er 2 Mbps.

Ny standard?

”Dette representerer et gjennombrudd i trådløs kommunikasjon,” sier direktør i LinkAir, Ting Zheng. ”Når vi nå fysisk har bevist hva vi er gode for øker dette muligheten for at vår teknologi skal bli adoptert i fremtidens trådløse standard.”

LinkAirs strategi er å jobbe med utviklerne av 3G-utstyr for å få dem til å legge inn LAS-CDMA som et forsterkende ledd på toppen av eksisterende system.

Den første LAS-CDMAoppkoblingen skjedde ved LinkAir Communications Beijing-laboratorium som et ledd i sommerens omfattende uttesting av teknologien, melder Telecomasia.