Annonse


Raser mot dot.com(munister)

Problemet er at teknologibedriftene flytter inn i lavtprisede boligområder, og tar plassen til familier, kunstnere og ideelle organisasjoner, skriver Wall Street Journal.

Kritikerne hevder dotcom-invasjonen undergraver byens økonomiske og kulturelle mangfold. Derfor har 30.000 innbyggere undertegnet en anmodning til myndighetene om å begrense teknologiveksten i byen.

Nettbedriftene på sin side hevder de hjelper den lokale økonomien, og irriterer seg over kallenavn som “dotcommies, dotcommunists og e-holes”.

Danser mot databedrifter

Konflikten mellom innbyggerne og bedriftene er spesielt tilspisset i de spansktalende arbeiderstrøkene i bydelen Mission. Natt til tirsdag løp hundrevis av dansere og artister til gatene for å protestere mot at et dansestudio er tvunget til å stenge. Årsaken er at huseieren vil tilby eiendommen til nettbedriftene.

Annonse
Byggestans

Kjernen til kampen er det velgervelsignede politiske vedtaket “Proposition M”. Vedtaket begrenser utbyggingen av San Fransiscos sentrum til 88.260 kvadratmeter i året.

I perioder med kraftig etterspørsel av eiendommer, slik som i år, endrer huseierne boliger til kontorlokaler i stedet for å bygge nye. I Mission-bydelen har dette ført til at husleien i snitt har doblet seg siden Internett ble kommersielt interessant i 1995.

Frykter opptøyer

Spenningen er så intens i bydelen, at eieren som kastet ut det omtalte dansestudioet, trengte 40 politifolk for å beskytte bygningen tirsdag. – Det siste vi trenger nå er sivil ulydighet og opptøyer, sier den upopulære huseieren.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse