Annonse


Nå kommer hjemmenettet snart til deg

– Jeg ser på samarbeidet med Telenor som strategisk og er svært glad for at en liten, men meget avansert teleoperatør som Telenor har valgt oss, sier adm. direktør John C.W. Taylor for Home Wireless som tirsdag var på Oslo-besøk.

Alt tyder på at Telenor med dette har valgt hovedsamarbeidspartner på det spennende nye markedet for trådløse hjemmenett og småbedriftsnett.

Unikt konsept

Home Wireless har et unikt konsept. De tilbyr en rekke grensesnitt inn til huset som ISDN, DSL, kabelmodem, Ethernet 802.11 trådfast eller trådløst. Og de tilbyr to nivåer for hjemmenett. Det laveste er DECT basert på 500 kbit/s og følger den reelle DECT-standarden.
I første fase kan du f.eks. få ISDN inn og DECT for 3-4 maskiner i hjemmet.

Ønsker du så å gå videre har Home Wireless utviklet en ekstra modul som kan gi deg ADSL inn og Ethernet 802.11 Mbit/s i lokalnettet. Denne siste modulen er nå i betatesting både hos amerikanske SBC, WorldCom, BT og Telenor.

Annonse


Moduler

– Det unike er at du her får et standard trådløs DECT-nett for dine telefoner og et modulært og utbyggbart datanett trådløs i samme system. Vi leverer en hussentral for telefoni, en ruter og en proxsyserver i ett modulært system, sier Taylor som har sin bakgrunn blant annet fra fiberwall-prosjektet i Nortel.

Han opplyser at selskapet også er rede til å støtte bluetooth når det blir aktuelt i markedet.

Mot ADSL

I England er ISDN-DECT-versjonen i salg under navnet BT Airway og koster i sin aller enkleste konfigurasjon rundt 3500 kroner og i en versjon med tre trådløse telefoner og grensesnitt mot tre datamaskiner rundt 7000 kroner. I Norge er det åpenbart et marked for produktet i forbindelse med ADSL-satsingen til Telenor, ikke bare i hjemmene, men også i en rekke småbedrifter. DSL-Ethernet-modulen kan ta opp til 60 brukere.

Prosjektleder Helge Rindal i Telenor ønsker ikke nå å kommentere selskapets strategi på området, men vi tror nok valget er temmelig sentralt for selskapets ADSL-strategi framover.

John Taylor sier at selskapets produkter neppe vil bli i salg utenom Telenor i Norge – iallfall ikke i første omgang.

Home Wireless

Selskapets største aksjonær er fortsatt Lucent Technologies med Telemex som nest størst. Siste emisjonsrunde var på 22 millioner dollar og Telenors 1 million dollar-investering gir dem bare rundt 1 prosent av selskapet.

Telenors tillit til teknologien er nok i stor grad basert mye på det utviklingsprogram Home Wireless har kjørt sammen med BT i Cambridge i England. Dessuten det faktum at Home Wireless er svært standardtro, noe også Telenor er.

– Vi ser stor synergi mellom den hurtige utviklingen av Internett og de sterke nettverksmulighetene i Home Wireless’ produkter. De støtter trådløs kommunikasjon med alle internettenheter i hjemmet eller på arbeidsplassen. Når dette kombineres med mange ulike tilknytningsmuligheter og et avansert talesystem, får vi en multimedialøsning i en boks, sier Turid Grotmoll, direktør i Telenor Privat, som kaller produktene for en ideell løsning for Internett og multimedia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse