Linuxmiljø

Annonse


Linux-utvikling i Windows

LinuxmiljøDen store trenden på årets Linux World Expo er Linux-løsninger for lomme-PC og andre håndholdte enheter. Programvareselskapet Lineo gjør sitt for å få ytterligere fortgang i denne utviklingen.

Lineo vil nå gjøre det mulig å programmere Linux i et Windows-miljø, og deres Embedix SDK og VMWARE gjør denne type utvikling mulig.

Embedded Linux er en nedskalerbar versjon av operativsystemet, beregnet på håndholdte løsninger som lomme-PC-er og andre mindre terminaler.

Virtuelt Linux-miljø

The Embedix V-kit, er Lineos embedded Linux programvare, som gir utviklerne et virtuelt Linux-miljø, mens det hele kan foregå i Windows.

Annonse
Programvaren skal i følge Lineo, være svært enkelt å installere på en Windows arbeidsstasjon, og deretter kan utviklerne straks begynne å kompilere, og bygge applikasjoner for håndholdte enheter, i følge pressemeldingen fra selskapet.

Embedix Linux tillater også utvikling av embedded løsninger på X68 og Power PC-prosessorer. Lineo støtter også andre prosessorer, inkludert Coldfire, Dragonball, i960, ARM7, ARM9, StringARM, SuperH, Media GX og MIPS.

Markedstrenden er flere Linux-applikasjoner

V-Kit utstyrer utviklerne med en virtuell sandkasse, der de kan teste og evaluere sine Embedix Linux løsninger.

– Den store massen av Windows-utviklere som var ansvarlig for veksten i applikasjoner på desktoppen i løpet av 90-tallet, vil måtte utvikle Linux-applikasjoner, etter som markedet i økende grad migrerer til embedded Linux applikasjoner, sier Bryan Sparks, adm. direktør i Lineo, i en kommentar.

Lineo med norske partnere

Tidligere i uken annonserte Lineo at de har inngått et samarbeid med det norske programvareselskapet Trolltech, som står bak produktet Qt/Embedded. Sammen skal de to selskapet levere en fullstendig embedded Linux programvaresløsning for håndholdte enheter, blant annet med Qt/ Embedded.

Qt/ Embedded er det eneste profesjonelle GUI produktet spesielt laget for embedded Linux, og som i tillegg fungerer på flere plattformer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse