Linuxpingle mdollar

Annonse


Spår dommedag for Microsoft

Linuxpingle mdollarForrester forutser at alle de tradisjonelle programvareselskapene må endre sine forretningsmodeller, og satse sterkere på åpen kildekode for å hevde seg i markedet. Dette må til for å konkurrere om pris på applikasjonslisensene.

De som selger patentbeskyttet programvare vil plutselig finne ut at programvareutvikling er en urettferdig kamp, mener Forrester. I følge dem har utviklerne hos de patentbeskyttende selskapene lite å stille opp mot en gjeng med revolusjonære utviklere, med nettet som våpen.

IBM og Dell kan bli vinnere

IBM og Dell spås en lys fremtid, mens Microsoft og Oracle i sterkere grad må kjempe for å følge med i et marked som stadig er i endring.

Oracle vil etter hvert bli tvunget til å gjøre sine applikasjoner åpen, med den stadig økende andelen av billige databaser og programvare, som springer ut fra åpen kildekode. I lengden antar de at Oracle vil ble endret til et selskap som hovedsakelig driver med støtte og service.

Annonse


Microsofts produkter blir antikke

Med Microsoft kan det gå enda verre hvis analyseselskapet har rett. Forrester- analytikeren Cark D. Howe forutser at Microsofts forretningsmodell vil komme helt bakpå, ettersom veksten av selskaper som kjører åpen kildekode øker. For første gang i historien vil selskapets markedsandels synke, hevder Howe.

Rapporten slår fast at Microsofts produkter etter hvert vil bli nærmest antikke, og selskapet hovedbeskjeftigelse vil til slutt bli service og støtte for disse.

Forrester intervjuet IT-sjefer i 2.500 selskaper i forbindelse med rapporten. De fant ut at 56 prosent av de intervjuede allerede benyttet åpen kildekode, og ytterligere seks prosent planlegger å gjøre det. Når det gjelder Web-servere og programmeringsverktøy, er det allerede et flertall som benytter seg av åpen kildekode.

Endringen vil være fundamental

– De som ikke benytter åpen kildekode vil oppleve en stadig større mangel på programmerere og slakke sin utviklingssyklus. All hypen rundt Linux de siste årene har ikke fått med seg den viktige delen av historien. Det handler ikke om Linux – det handler om en fundamental endring i hvordan programvare vil bli utviklet, distribuert og brukt, sier åpen kildekode- utvileren Andy Antipass, til Wired.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse