Annonse


Bluetooth-nett kommer i år

Red-m, skutt ut av Madge Networks, har ikke eksistert i mer enn ni uker. Likevel har de utviklet en komplett Bluetooth tjenerløsning, og lover lansering i fjerde kvartal i år. Så tidlig som i Juni stakk Red-m av med verdens første Bluetooth Innovation Award for dette produktet.

Arbeid og hjemmet

– Vi ønsker å bringe mobiliteten som er mulig med Bluetooth inn på arbeidsplassen. Vår trådløse tjener er beregnet på kontorlokaler, flyplasser, kjøpesenter, eller hvor som helst hvor det er fornuftigå kjøre håndholdte terminaler og bærbare PC-er i nettverk, til og med i hjemmet, sier Simon Gawne, visepresident i Red-m.

Ifølge nye spådommer fra Merril Lynch vil prisen på Bluetooth-chips etter hvert bli så lav som 10-15 kroner, og da vil teknologien oppleve en eksplosiv vekst.

Annonse


Innen 2005 forventes det å være over fem milliarder enheter med Bluetooth installert i verden, altså fem ganger så mange Bluetooth-enheter som det vil finnes nettbrukere.

Serveren fra Red-m vil kunne kommunisere med andre Bluetooth-enheter med en rekkevidde på opptil hundre meter. Wapland.no fikk demonstrert streaming av live video på en bærbar PC knyttet opp til Internett via Bluetooth-tjeneren, såvel som trådløs surfing og telefoni over en Palm Vx. Red-m Bluetooth server

En fin julegave?

Prisen på serverløsning vil være konkurransedyktig med vanlige eksisterende tjenere, ifølge Gawne.

Toshiba har jo også lovet å ha Bluetooth-kort for bærbare PC-er ute før jul, og da er det jo kanskje håp om å se Bluetooth i praksis allerede i år….

Les mer om red-m på www.red-m.com.