Annonse


Compaqs MP3-spiller

Gårdagens lanseringer viser at Compaq forsøker å fornye selskapet med nye internett-dingser og forbrukerelektronikk. De nye apparatene, som også omfatter et trådløst hjemmenettverk og BlueBerry lomme-PC-er, markedsføres under merkenavnet iPaq.

Merkenavnet iPaq er reservert for personlige apparater, mens Presario brukes om PC-er for småbedrifter og hjemmekontor. Proff-PC-er og tynne klienter vil bli markedsført under et nytt og foreløpig ukjent merkenavn.

Tøff MP3-spiller

IPaq Personal Audio Player er på størrelse med en personsøker, og leveres med to utskiftbare minnekort, hver på 32 MB. MP3-spilleren har bakgrunnsbelyst skjerm, og tydelige, store betjeningsknapper, muligheter for justering av bass og diskant, samt equalizer med forhåndsinnstilling for jazz, rock og klassisk musikk. USB-tilkobling ivaretar lynrask nedlasting fra PC-en. Strøm kommer fra to standardbatterier.

Tre lydformater

Compaq-spilleren støtter både MP3, WMA (Windows Media Audio) og Dolby AAC (Advanced Audio Coding), og kan oppgraderes med andre formater etter hvert som teknologien videreutvikles.

Annonse


Både WMA og AAC støtter anti-piratkopiering. Spilleren følges av Rioport Audio Manager, og annen programvare.

I USA selger Compaq iPaq-spilleren gjennom sin nettbutikk for 2.300 kr inklusive amerikansk moms, men de som samtidig kjøper en Presario PC får 500 kroner i rabatt.

Ikke til Norge, ennå…

Kjell-Magne Edvardsen, som er ansvarlig for forbrukerproduktene hos Compaq Computer Norway, fortalte i går at det kan gå lenge før de nye iPaq-apparatene kommer i salg i Norge og Europa.

Unntaket er den nye internett-terminalen Compaq IPaq Home Internet Appliance som sannsynligvis snart blir introdusert i Frankrike, og senere kanskje også i Norge.

MSN Companion

Terminalen består av en 10-tommers bilderørsskjerm med et lite trådløst tastatur (ingen harddisk eller CD-ROM), og er basert på MSN Companion (Microsoft Windows CE, Internet Explorer og portalen MSN).

Nederst på skjermen viser MSN Companion en fast verktøylinje som brukes til å betjene apparatet og navigere mellom nettsidene.

Internett for 1800 kr

Compaq-apparatet er den aller første MSN Companion på markedet. Først til neste år ventes tilsvarende apparater fra Acer, EMachines, Philips Electronics og Thomson Multimedia.

Compaq IPaq Home Internet Appliance koster 600 dollar. Microsoft gir 400 dollar i rabatt til de som tegner et tre års MSN-abonnement, – den eneste internett-tilbyderen som kan brukes. Derved koster internett-terminalen i realiteten bare 1800 kr med amerikansk moms.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse