Annonse


– Palm har hjernevasket deg

Waldman er visepresident i Microsofts Mobile Devices-avdeling, og hevder overfor CNET News at selskapets ligger særdeles godt an til å lykkes, eller til og med dominere, markedet for mobile terminaler. Særlig legger han vekt på årets lansering av Pocket PC, og den nylig annonserte mobiltelefonteknologien Stinger.

Palm hjernevasker

Samtidig benytter Waldman anledningen til å si hva han synes om Palms produktstrategi, og beskylder selskapet for å ha bedrevet hjernevasking av sine kunder (en dristig ytring, særlig når det kommer fra en Microsoft-sjef).

– Palm har hjernevasket folk i mange år. De har sagt at “Vel, det er alt den kan gjøre – kalenderen…det er veldig enkelt og det er alt du kan gjøre, ” sier Waldman.

Annonse


Mens Palm er kjent for å satse på enkel funksjonalitet, ser Microsofts strategi ut til å gå ut på at folk har lyst til å gjøre mest mulig forskjellige ting på sine håndholdte datamaskiner.

– Vi har solgt hver eneste enhet vi har klart å produsere, og av en eller annen grunn er folk villige til å betle $1 000 for en Compaq iPaq. Jeg tror det viser at folk er tiltrukket av alle funksjonene, og er villige til å betale for det, sier Waldman til CNET News.

Enkelt?

– Palms hele greie med “enkelhet” er veldig selvgagnende. I fjor, for eksempel, så var ikke farger en del av enkelt. Palm ville ikke gjøre ting i farger. Nå er plutselig farger inkludert i enkelt, rett og slett fordi de er i stand til å lage en fargeterminal, sier Waldman.

Visepresidenten hevder videre at Palms definisjon på hva som er enkelt stadig vekk er avhengig av hva slags funksjonalitet de ønsker å inkludere i sine produkter.

Når det gjelder Microsoft, legger Waldman stor vekt på programvaregigantens tyngde og bredde på utviklingen av teknologi for mobilt Internett.

– Det som gjør Microsoft til en verdig aktør på “dingse”-markedet, er at vi utvikler programvare for et stort antall forskjellige terminaler: PDA, smartphone (Stinger), og andre mobiltelefoner med internettaksess (Mobile Explorer). Ingen andre gjør det samme, sier Waldman.

Annonse