Annonse


Investorer svikter nettselskap

Ventureinvesteringer steg med hele 19,6 milliarder dollar, eller cirka 180 milliarder kroner, i andre kvartal. Det er mer enn dobbelt så mye som det ble investert i den tilsvarende perioden året før. Dette viser den siste Money Tree-undersøkelse fra Price Waterhouse Coopers.

Men Internettselskapene tapte i kampen om pengene. Unntakene var nettselskap som leverer tekniske løsninger for e-handel, infrastruktur og webhotell. Innholdsleverandører, og e-handelsselskap var tapere i sammenhengen, melder telegrambyrået Reuters.

I Sverige har e-handelsselskapene lokket til seg om lag 9 milliarder kroner i risikokapital, skriver Dagens Industri. Men nå er venture-kapitalistene blitt forsiktige.

– Enten må selskapene skjære kraftig ned på ekspansive planer og fokusere seg på å skaffe kunder, eller konsolidere for å skaffe seg prisfordeler, sier analytikeren Theodor Bergqvist i foretaket Jupiter Communications til den svenske næringsavisen.

Analytikeren hevder at halvparten av alle e-handelssselskap vil være forsvunnet ved utgangen av året. Enten gjennom konkurs, eller ved fusjon med andre selskap.

Annonse