Christoffersen, Terje

Annonse


UMTS-turbo fra NetCom

Christoffersen, TerjeNetCom tror at de med forslag til bred dekning og høy utbyggingshastighet for tredje generasjons mobilkommunikasjon har lagt inn en sterk søknad.

Turbo-utbygging

NetCom vil allerede i løpet av første utbyggingsår ha dekket følgende tolv områder: Stor-Oslo, Bergen, Stavanger/Sandnes, Trondheim, Fredrikstad/Sarpsborg, Porsgrunn/Skien, Drammen, Kristiansand, Tromsø, Tønsberg/Åsgårdsstrand, Sandefjord og Bodø.

Myndighetenes krav var på bare 10 prosent av befolkningen i disse tettstedene.

Innen tre år vil NetCom ha bygget ut alle tettsteder i Norge med over 8 000 innbyggere. Totalt utgjør dette 76,5 prosent befolkningsmessig dekning. Kravet fra myndighetenes side var at 40 prosent av befolkningen i hver av åtte av de 12 tettstedene skal være dekket innen tre år etter tildelingen av konsesjonen.

Annonse


Innhold og GSM

NetCom opplyser at de satser på å ha et vidt spekter av produkter og tjenester tilgjengelig, deriblant videotelefoni, e-handels løsninger, spill og underholdning.

NetCom satser på å gjøre fortsatt nytte av sitt eksisterende GSM-nett i samband med UMTS. De opplyser at deres UMTS-nett vil bli tilpasset bruk av såkalte dualmode mobiltelefoner: Terminaler som kan benyttes i både UMTS og GSM.

Mobiloperatøren sier at de i tillegg til egne mobile portaler, også vil ha et utstrakt samarbeid med leverandører av innholdstjenester og produkter.

Annonse