Annonse


Svensk klinikk for nettsurfere

Kolmårdens behandlingshem i Norrköping behandler allerede spillmisbrukere og mennesker som er avhengige av aksjehandel, men har de siste årene merket økt pågang fra mennesker som søker hjelp for sin avhengighet av nettet.

Nå åpner behandlingshjemmet klinikk i Stockholm, og stockholmere som sliter med å logge seg av nettet kan ta kontakt med den åpne tjenesten i september.

Flere av institusjonens pasienter forteller om et internettmisbruk som stjeler alle våkne timer, om nettprat som blir viktigere enn både mat og familie – og aksjehandel på nettet som ender med tap i millionklassen. Ifølge psykologen Owe Sandberg kan avhengigheten sammenliknes med avhengighet av alkohol og narkotika.

– Vi starter et seksmåneders behandlingsprogram for personer med disse problemene, og at vi velger Stockholm har å gjøre med at svært mange derfra har henvendt seg til oss, sier forstander Roger Thörn til Norrköpings Tidningar.

Annonse


Det er ikke mer enn en uke siden Edinburgh-psykologen Keith Ashcroft advarte mot nett-avhengighet i Storbritannia. Psykologen frykter alvorlige psykologiske problemer for maniske nettbrukere.

– Det er et svært virkelig problem med svært virkelige symptomer – ikke ulikt avhengighet av gambling. Hvis disse menneskene ikke får sjekket eposten eller surfet på nettet blir de irriterte og rastløse. Det er svært skremmende, og jeg tror vi kommer til å se mye av det i årene fremover, sa han til Press Association.

(Origo)>/i>