Annonse


Jungelkrig i Age of Empires

Prøveversjonen lot oss spille på lag med aztekerne i Montezumas hevn, en av de nye sivilisasjonene og kampanjene i Conquerors Expansion.

Det tok sin tid å laste ned den 37 MB store zip-filen via www.microsoft.com/games/conquerors og Gamespot, men moro var det!

Fra ulv til jaguar

Aztekerne og mayaindianerne er to av de nye sivilisasjonene i den nye tilleggspakken til Age of Empires II: Age of Kings, en av verdens mest solgte strategispill.

Grafikken er nydelig med praktfulle detaljer: De to sør-amerikanske sivilasjonene har palmer og jungel i stedet for furuskog, og kalkuner og jaguarer i stedet for sauer og ulver.Gamle sivilisasjoner er supplert med nye detaljer: Vikingene kriger i vinterlandskap med snø (NB: fotspor!) og islagte vann.

Annonse


Selvmordsbombere og raketter

Hunnerne, koreanerne og spanjolene er også blant de nye sivilisasjonene i Conquerors Expansion. Hver sivilisasjon har nye teknologier og enheter med unike egenskaper:

I prøveversjonen vi spilte, møtte vi Petardene – selvmordsbomberne. De kommer fra borgene, løper fryktløst mot bygninger og andre mål, og eksploderer med stor kraft.Sivilisasjonene fra Age of Kings er også fornyet: Kineserne bruker rakettvåpen, og vikingene går berserk. Bueskytterne er forbedret, og soldater og krigsmaskiner er raskere.Brede vikingeseil over spillet går

Alternativ medisin

I Conquerors er landsbyboerne blitt smartere enn før: Nå begynner de automatisk å hogge tømmer så snart de har bygd en sag,. Du slipper å be dem om det.

Krigsmaskinene er blitt så smarte at de ikke lenger dreper egne styrker i skuddlinjen.Klostrene kan produsere urtemedisin som helbreder fire ganger raskere (Alternativ medisin er toppen!), mens annen magi sørger for at omvendte soldater faller døde om, i stedet for å skifte side.

Kongen på haugen

Det er tre nye multiplayer-modus: King of the Hill, Wonder Race og Defend the Wonder. I »Kongen på haugen» skal du forsvare et monument, og holde det i en viss tid mot angriperne. «Underverk-konkurransen» er et fredelig spill der ingen slåss. Vinneren er den første som greier å bygge et underverk.

«Forsvar underverket» er akkurat motsatt. Her er underverket omgitt av omfattende forsvarsstillinger, og du skal forsvare det mot angrep fra alle motspillerne.

Klar ved månedsskiftet

Det er Ensemble Studios som utvikler de suksessrike Age of Empires-spillene for Microsoft. Age of Empires II: The Conquerors Expansion debuterer 25. august og kommer til Norge i slutten av august eller i begynnelsen av september.