Annonse


MagCom lar vente på seg

Det virker unektelig litt underlig at selskapet som forbereder lanseringen av den største mobilnyheten i Norge noen sinne ennå ikke kan nås på telefon (!). Men så er det heller ikke industriledere og markedsstrateger som står bak prosjektet. Det gjør derimot en håndfull aksjespekulanter som kanskje er like godt tjent med å la et mystikkens slør hvile over prosjektet.

Alt til sin tid

De sitter på Aker brygge, med god utsikt og uten innsyn. Denne uken planlegger de prosjektets videre fremdrift. Et salgsapparat må på plass, og enkelte ansettelser er allerede foretatt. Andre nøkkelord er service og oppfølging, produksjon og eksport.

Administrerende direktør i MagCom, Sten Oster vil ikke si noe som helst om hva som skjer. Han bekrefter at selskapet har ansatt tidligere markedssjef i Bosch, Edvin Fredriksen, men nøyer seg ellers med å si at selskapet vil gå ut med bred informasjon så snart de føler at tiden er moden. Også tidligere produktspesialist i Bosch, Jørn Grunnseth skal nå være MagCom-ansatt.

Annonse


Vakker brud?

Det spesielle med MagComs produkt er at det kombinerer en GPRS mobiltelefon med PDA, og har lesere for både wap og HTML. Praktisk nyte av GPRS vil vi neppe få før ved årsskiftet.

Samtidig ventes en rekke nye produkter med egenskaper tilsvarende de MagCom nå sitter med. Skal MagCom være tidlig nok ute bør produktet derfor være på markedet i september/oktober. Eller ønsker pengefolkene bak MagCom bare å pynte bruden før salg?

PS.

MacCom priser seg selv til 300 millioner kroner. Til sammenligning har Ericsson investert 180 milliarder kroner bare i sin mikrokomponentfabrikk utenfor Stockholm….

Annonse