Annonse


Armbåndsur med Linux

Mandag meldte forskningsavdelingen hos IBM, at de har utviklet et armbåndsur som kjører på Linux.

Armbåndsuret er designet for å kommunisere med PC-er, mobiltelefoner og andre trådløse terminaler, og har muligheten til å lese e-postbeskjeder i kortversjon og andre beskjeder. I tillegg er den utstyrt med en kalender og en adressebok.

Skal ha høyoppløselig skjerm

Fremtidige versjoner skal også ha en høyoppløselig skjerm og applikasjoner som vil tillate at man bruker klokken sammen med ulike Internettbaserte tjenester, som informasjon om trafikkforhold, aksjemarkedet, sportsresultater osv.

Klokken har en hurtig prosessor, sammen ned åtte megabyte flashminne og ytterligere åtte megabyte dynamisk RAM.

Annonse


Interaksjonen skjer ved berøring av den følsomme skjermen og ved hjelp av en rulleknapp. Klokken har også både IR og RF trådløs kontakt.

Den foreløpige versjonen er muligens litt klumpete ennå. Bredden er 5,6 cm, lengden 48 cm lang og 1,22 cm tykk. Vekten er cirka 42,5 gram og inneholder operativsystemet Linux 2.2.

Utvikler mye teknologi for trådløse dingser

Andre teknologier som IBM utvikler for mindre enheter er displayer, prosessorer, krytptering for maskinvaren, brukergrensesnitt, applikasjoner osv. Enheter som kan ha nytte av disse teknologiene er PDAer og andre trådløse løsninger.

Foreløpig er levetiden på batteriene kun noen få dager. IBM håper imidlertid at innen to år vil ha et batteri som rekker i flere måneder.

Den første versjonen er kun en prototype og er ikke ment for det kommersielle markedet. I første rekke har utviklerne ønsket å vise at Linux også passer bra på små systemer, noe kritikerne har stilt seg tvilende til.

Annonse