Bill Gates NYeste

Annonse


EU advarer Microsoft

Bill Gates NYestePC-produsenten Sun Microsystems har klaget Microsoft inn for EU-kommisjonen.

Sun har sett seg lei på Microsofts diskriminering av enkelte av aktørene i servermarkedet. Microsoft, har i følge Sun unnlatt å gi informasjon til enkelte av aktørene, samtidig som noen få selskaper har fått vite Microsofts hemmeligheter.

Derfor anklages nå selskapet for diskriminering og ulovlig lisensiering, og saken er nå i EU-kommisjonær Montis hender.

Microsoft har cirka 95 prosent det privat markedet for operativsystemer, og leverer også programvare og operativsystemer til servere.

Annonse
Ønsker avsløring av grensesnittet

Kravet fra Sun, er at Microsoft må avsløre det såkalte grensesnittet til Windows-systemene sine. I dag kan en PC med et operativsystem av typen Windows kun fungere sammen med en Windows server.

Nå har Microsoft to måneder på seg til å svare på anklagene . Om ikke programvarekjempen lykkes med å lever opp til EUs krav, kan de risikere en bot på ti prosent av selskapets omsetning, i følge CNN.

Vil ikke bli tolerert

-Vi kan ikke tolerere at eksisterende markedsdominans blir utvidet til nærliggende forretningsområder gjennom utøvelse av konkurransebegrensende midler, sier Mario Ponti til Bloomberg, i følge Finansavisen.

EU-kommisjonen vurderer å slå Sun-anklagen sammen med en etterforskning som ble begynt tidligere i år, som fokuserer på Windows 2000. Den kom i gang etter at en rekke brukere har klaget på, at Microsoft forsøker å tvinge dem til å bruke Windows 2000, både på server- og klientsiden.

Microsoft reagerte umiddelbart etter at EUs anklager ble kjent torsdag ettermiddag. Selskapet hevder at de allerede gir ut all den informasjon som konkurrentene trenger, for at deres programvare for servere skal kunne fungere sammen med Windows. Skriver The Register.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse