Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson lager Linux-telefon

Sammen skal de to selskapene utvikle produkter og tjenester som benytter operativsystemet Linux. Først ute av Linux-produktene er skjermtelefonen Cordless Screen Phone.

EricssonScreenPhone HS210
Red Hat Inc. og Ericsson har inngått en strategisk samarbeidsavtale. De to selskapene skal utvikle produkter for hjemmekommunikasjon, som skal benytte seg av Java og Red Hats Linux. I tillegg skal produktene også ha støtte for Bluetooth-teknologien, skriver Ericsson i en pressemelding.

I første omgang handler det om Ericssons Cordless Screen Phone, som Ericsson viste frem på Cebit-messen tidligere i år. Dette er en såkalt screen-pad, som opereres ved å berøre skjermen. Etter planen skal telefonen i handelen allerede mot slutten av inneværende år.

Satser trådløst med åpne løsninger

-Ericsson ser verdien å forsyne markedet med innovative produkter basert på åpne plattformer og åpne standarder, uttaler selskapet i pressemeldingen.

Selskapene skal utvikle internettjenester for telefonen som skal kunne brukes av teleoperatører, internettleverandører og programutleiere, ASP. Man håper at dette skal lede til tjenester som er enkle å ta del i for sluttbrukeren, med applikasjoner som kan benyttes direkte fra nett, og ikke ligge lagret i selve enheten.

I tillegg skal Ericsson gi Red Hat støtte for utviklingsverktøyet Embedded Red Hat GNU, for å utvikle teknologi basert på åpen kildekode. Selskapene har tro på at eksterne utviklere vil bidra til å videreutvikle nye applikasjoner, med utgangspunkt i Linux-produktene som Ericsson nå skal lage.

Stikkord: Mobil