EricssonScreenPhone HS210

Annonse


Ericsson lager Linux-telefon

EricssonScreenPhone HS210Red Hat Inc. og Ericsson har inngått en strategisk samarbeidsavtale. De to selskapene skal utvikle produkter for hjemmekommunikasjon, som skal benytte seg av Java og Red Hats Linux. I tillegg skal produktene også ha støtte for Bluetooth-teknologien, skriver Ericsson i en pressemelding.

I første omgang handler det om Ericssons Cordless Screen Phone, som Ericsson viste frem på Cebit-messen tidligere i år. Dette er en såkalt screen-pad, som opereres ved å berøre skjermen. Etter planen skal telefonen i handelen allerede mot slutten av inneværende år.

Satser trådløst med åpne løsninger

-Ericsson ser verdien å forsyne markedet med innovative produkter basert på åpne plattformer og åpne standarder, uttaler selskapet i pressemeldingen.

Selskapene skal utvikle internettjenester for telefonen som skal kunne brukes av teleoperatører, internettleverandører og programutleiere, ASP. Man håper at dette skal lede til tjenester som er enkle å ta del i for sluttbrukeren, med applikasjoner som kan benyttes direkte fra nett, og ikke ligge lagret i selve enheten.

I tillegg skal Ericsson gi Red Hat støtte for utviklingsverktøyet Embedded Red Hat GNU, for å utvikle teknologi basert på åpen kildekode. Selskapene har tro på at eksterne utviklere vil bidra til å videreutvikle nye applikasjoner, med utgangspunkt i Linux-produktene som Ericsson nå skal lage.

Annonse