Annonse


Amundsen dekker undergrunnen

Hovedstaden i Norge er ikke området som har lidt mest under manglende mobildekning de siste årene, men når man har kjørt gjennom tunnelene har forholdene vært labre.

Onsdag morgen kunne en fornøyd dekningsdirektør i Telenor Mobil, endelig erklære undergrunnen for dekket med full kapasitet over hele linja. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Oslo Sporveier, NetCom og Telenor, og noe forsinket er partnerne nå i mål.

– I morges ble den siste basestasjonen satt i gang i Oscarsgate i Oslo, og med den skulle alle tunnelene være dekket, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen, til ITavisen. no.

Den siste basestasjonen som ble oppsatt sørger for dekning av strekningen mellom Majorstuen og Nasjonalteateret stasjon – under bakken.

Annonse


– Det skulle være full dekning i alle t-banetunneler nå, noe vi har utført med hensyn til de reisende, opplyser Amundsen.

Det finnes fremdeles et par planoverganger som ikke er dekket i ytre sone, blant annet en på Tveita. Men innenfor Ring 2 skal det i disse dager være mulig å få dekning overalt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse