SuSE (logo)

Annonse


SuSE Linux 7.0 i to versjoner

SuSE (logo)

Det er ikke mange månedene siden SuSE Linux 6.4 var klar for markedet, og nå er selskapet igjen klar en ny versjon av SuSe for Linux, opplyses det i en pressemelding.

SuSE AG opplyser at 7.0 kommer i to versjoner; SuSE Linux Professional og SusSE Linux Personal.

For den som vil lære Linux å kjenne

Med SuSE Linux Personal henvender selskapet seg til nybegynnere av Linux som ønsker å lære operativsystemet å kjenne. Pakken kommer i tre CD-rom som inneholder kjernen av systemet, forenklet konfigurering av nettverk, lydkort, printer og nettoppkobling, pluss en rekke andre applikasjoner.

Annonse
Det er også mulig å velge mellom forhåndsinstallerte systemer eller individuell programvare, og man kan nesten plukke applikasjoner i det uendelige, alt etter behov. Av forhåndsinstallerte systemer finner man blant annet kontorpakken StarOffice 5.2.

I likhet med den forrige versjonen, har også 7.0 Quick Install manual beregnet på nybegynneren. Quick Install manual inneholder skjermbilder og trinnvis installasjonsgjennomgang, som bidra til at Linux-selskapet fikk mye ros for versjon 6.4.

For begge versjonene utfører men det meste av installeringen automatisk med YaST2. Perifere løsninger som printere, nettilgang gjennom modem og ISDN, skal også være enkelt å utføre, med kun noen få nøkkelinnganger.

Ideell som serversystem for store databaser

SuSE Linux Proffesionals er beregnet på profesjonelle IT-brukere og ambisiøse hjemmebrukere. Den inneholder mer enn 1500 oppdaterte Linux-redskap og programvarepakker.

Til installasjonen utstyres man med seks CD-rom og en DVD med ekstra programvare. Med proffversjonen kan både Internett- og intranettløsninger bli realisert, og i tillegg kan heterogene nettverk bli tilknyttet og beskyttet.

Professional 7.0 skal fungere godt, både som en fil- og printerserver, og skal i følge selskapet være svært ideell for serversystem for store og komplekse databaser.

Billig som få

Begge versjonene vil være tilgjengelige ved slutten av august. Proffversjonen vil koste 41.70 dollar (363 kroner) og tilbyr support i 90 dager. Personal 7.0 vil ha en pris på 24.70 dollar (214 kroner) og tilbyr 60 dagers support.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse